Nizozemci u finalu pomeli Kanađane!

Objavljeno: Nedjelja, 07 Lipanj 2015 20:42 Autor:
Alexander Brouwer i Robert Meeuwsen najbolje su odigrali petodnevni odbojkaški turnir Swatch Major series!

Nizozemci su u finalu gotovo pomeli kanadske suparnike Josha Binstocka i Sama Schachtera. Bilo je 2:0, Kanađani su dohvatili 15 odnosno 13 poena. Jednostavno – nisu bili na razini svojih ranijih igara, odnosno – nizozemski duo kao da je čuvao ono najbolje što zna baš za taj zadnji, zlatni meč.  Trajala je ta priča samo 39 minuta, što je možda šteta, publika je bila spremna za mnogo dulje uživanje u vrhunskoj odbojci na pijesku. Bilo kako bilo, zlato ide u nizozemsku, nakon što je dan ranije to pošlo za rukama Brazilkama Larissi i Taliti.

Treće mjesto dohvatili su Talijani Ranghieri i Carambula, koji taj susretu nisu mogli izgubiti; previše je bilo njihovih sunarodnjaka na porečkim tribinama, nije u redu da ih se ostavi u tuzi. Bilo je 2:1 (21:18, 18:21, 15:10), Nummerdor i Varenhorst sjajno su se borili, ali bilo bi previše da su i zlato i bronca otišli u Nizozemsku.  I četvto mjesto donosi nešto prestiža, svakako i solidan džeparac.

Pobjednicima, nije loše i to znati, u „škrabicu“ odlazi 57.000 dolara.  A cijeli turnir imao je budžet od 800.000 dolara, što možda više nego bilo koji drugi podatak govori koliko je ovo ozbiljna priča. Swatch i Rd Bull nisu od jučer, znaju gdje i koliko...

Autor: D. Figenwald