Objavljena lista parova za Beach Volleyball World Tour u Poreču

Objavljeno: Utorak, 19 Lipanj 2018 17:27 Autor:

Svjetska odbojkaška federacija ili FIVB objavila je konačan popis natjecatelja i natjecateljica za Beach Volleyball World Tour u Poreču koji će se od 3. do 8. srpnja održati na terenima u Zelenoj laguni.

Za Poreč Open presented by Volleyteam u muškoj je konkurenciji bilo prijavljeno više od pedeset parova i jednako toliko među ženama. Prema trenutnom porektu i osvojenim bodovima FIVB je zaključio listu od osam najupješnijih. Početnom broju dodana su četiri hrvatska para među kojima je onaj koji je pravo sudjelovanja ostvario po principu pozivnice te će za preostala četiri mjesta kroz kvalifikacije boriti još 16 pjeskaških parova. Kako je Austrijanaca najviše, oni će kroz dodatni sustav (country quota) pokušati do kvalifikacija te glavnog turnira.
Latvijci Smeding i Rezga predvode parove u glavnom turniru s ukupno 777 bodova. Slijede ih Austrijanci Wutzl/Fruhbauer sa 740 bodova te Popov/Iemelianchyk iz Ukrajine sa 600 bodova.
Od hrvatskih parova na Poreč Openu zaigrat će Đorđević/Jerčić, Pribanić/Silić, Karaula/Šimac te mladi par Hanžić/Šapina.
U ženskoj konkurenciju listu u glavnom turnira predvode Ukrajinke Makhno/Makhno sa 620 bodova ispred Francuskinja Jupiter/Chamereau (575) te Poljakinja Kloda/Ceynowa (540).
Četiri ženska hrvatska para također su u glavnom turniru. Beachvolleyball World Tour u Poreču igraju Maja Roško i Ivana Ovčina, Luna Bečić i Mirna Bečić, Marina Čorić i Dorotea Ćosić te Gabrijela Stipanović i Ana Šutalo.
Kvalifikacijske utakmice u muškoj i ženskoj konkurenciji igraju se u četvrtak od jutarnjih sati na terenima u Zelenoj laguni. Susreti glavnog turnira počinju u petak u 9 sati, finala su predviđena za nedjelju u 16 i 17 sati.

#BeachVolleyball #porecopen2018 #porecvolley #myporec