Subota, 20 Siječanj 2018

Perišić na kupanje, Đorđević i Silić zamalo do seta

Objavljeno Petak, 30 Lipanj 2017 23:03 Autor: D. Figenwald
Filip Silic (CRO), Ivan Dordevic (CRO) and Gustavo Carvalhaesv (BRA) Filip Silic (CRO), Ivan Dordevic (CRO) and Gustavo Carvalhaesv (BRA) Foto: Martin Steinthaler/ Swatch Beach Volleyball Major Series/ Red Bull Content Pool

Za hrvatske je predstavnice i predstavnike završio porečki Swatch Majors World Series turnir. Otprilike onako kako smo i očekivali – bez osvojenog seta.

Doduše, treba odati priznanje našem najjačem paru Filipu Siliću i Ivanu Đorđeviću koji su oteli svojim protivnicima 17 odnosno 18 poena u setu. Pa onda tih 0-2 protiv pobjednika H skupine Solberga i Karvalhaesa i nije tako loš rezultat. Naprotiv. Iako, bilo bi lijepo nakon tri godine gostovanja ovog superjakog natjecanja u Poreču, da izvještavamo i o ponekoj pobjedi. Znamo priče o uvjetima i sličnim detaljima, ali – zar je pijesak kvalitetniji u Njemačkoj, u Austrji, u Litvi?
Ivan Perićić i Nikša Dell 'Orco priuštili su publici još malo zabave, no ozbiljnij otpor Amerikancima Gubbu i Crabbu nisu mogli pružiti. Bilo je 21-8, 21-14, uz dojam da su Amerikanci igrali s „pola gasa“.
Marin Jerčić i Krešimir Karaula oproštajni su meč odigrali s prošlogodišnjim porečkim doprvacima, Austrijancima Horstom i Dopplerom (21-12, 21-9). Sjećamo se trke i strke kad su tada neočekivano stigli do finala – kordon televizijskih auta i medijskih predstavnika jurnuo je iz Austrije put Poreča ne bi li prenijeli navijačima u Austriji dio spektakla i, možda, pobjedu svojih pulena. Izgubili su, ali bio je to grandiozan uspjeh u uvali Peškera.
Posvetiili smo se uglavnom našim predstavnicima proteklih dana. Netko zločest rekao bi da sada kreće ozbiljna odbojka na pijesku, mi ćemo samo poručiti čitateljima portala odbojka.hr da će zadnja dva dana u Poreču biti – spektakl.

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter. Budite u toku s našim vijestima i proizvodima iz Webshopa.

captcha 

Ne šaljemo spam poruke!