Subota, 20 Siječanj 2018

Poreč Major 2016. nadmašio prošlogodišnje izvrsne rezultate

Objavljeno Subota, 09 Srpanj 2016 20:07 Autor:

Sjajna je brojka od 74.306 posjetilaca koliko ih je ove godine posjetilo Poreč Major (prošle godine je bilo 62.000 posjetilaca). Za muško finale u nedjelju popodne pred stadionom je ostalo više od 1.500 ljudi jer je stadion s oko 5.000 gledatelja unutra već bio dupkom pun. No rekordni dan posjeta je ipak bila subota sa ženskim polufinalima i mečevima za broncu i zlato te muškim osminama finala i kasnopopodnevnim četvrtfinalima i – čak 22.356 posjetilaca! U nedjelju, kad su se igrala 4 meča – muška polufinala, meč za treće mjesto i finale zabilježeno je 17.665 posjetilaca Poreč Majora. 

Pričajući o brojkama moramo pridodati i one direktnog TV prijenosa muškog finala na HRT-u 2 koje definitivno dokazuju da je odbojka na pijesku gledateljima u Hrvatskoj sve bliža i zanimljivija za gledanje. Prijenos finala u muškoj konkurenciji na TV ekranima je gledalo čak 98.922 gledatelja. Snimka ženskog finala Poreč Majora 2016. koja se prikazivala nakon direktnog prijenosa muškog finala – bilježi još veću brojku – čak 106.101 gledatelja. Slijedi još jedna lijepa brojka koja je jako razveselila organizatore i sve uključene u projekt – na Facebooku Red Bull-a jedan je video s Poreč Majora pogledan čak 1,9 milijuna puta što je rekordno ne samo za Poreč Major već i za sve Major turnire do sada!
Na ovogodišnjoj završnoj tiskovnoj konferenciji održanoj nakon polufinala završnog dana ovogodišnjeg turnira Hannes Jagerhofer, glavni direktor tvrtke Beach Majors GmbH, nije skrivao zadovoljstvo – brojkama turnira, popunjenošću tribina, time koliko igrači vole igrati u Poreču, ali i ulaskom austrijskog tima Doppler/Horst u finale. Dapače, najavio je za sljedeću godinu i odličnu ideju odigravanja popodnevnih i večernjih mečeva od čega se ove godine odustalo zbog nogometnih utakmica s Europskog prvenstva u večernjim terminima.
A koliko je ovaj Poreč Major bio zanimljiv govore i ne samo velike brojke već i preokreti i čuda koja su se događala u odbojkaškim okršajima na pijesku. Od crnog petka za Brazilke kad su isti dan prvo u dvije osmine finala pa zatim i u dva četvrtfinala ispala 4 para Brazilki, među njima i Larissa i Talita,prošlogodišnje pobjednice Poreč Majora i svjetske prvakinje 2015. Ágatha Bednarczuk i Bárbara Seixas. Moramo spomenuti i naše igračice Samantu Fabris i Saru Radanović koje su na ovom turniru, okružene svjetskim veličinama u odbojci na pijesku, uspjele osvojiti set u igri s Kanađankama Broder i Valjas. Najljepša priča svakako je ona koju su na pješčanom terenu ispisale Njemice Julia Sude i Chantal Laboureur, igračice koje su na Poreč Majoru prošavši kvalifikacije, nošene dobrom energijom i još boljim igrama kročile ravno do zlata. Njihov put do zlata i veselje zbog njegovog osvajanja svakako je jedan od trenutaka za pamćenje ne samo Poreč Majora 2016. već i čitavog Swatch Beach Volleyball Major Seriesa.

Puno toga lijepoga za pamtiti iz Poreča imat će i Clemens Doppler i Alexander Horst. Na tribinama su prevladavali austrijski navijači noseći ih svojim navijanjem kroz tri teška meča. Doppler i Horst pobijedili su redom u subotu ujutro Španjolce Gaviru i Herreru, popodne Brazilce Guta i Saymona, te u nedjelju ujutro jake Kanađane Saxtona i Schalka u borbi za ulazak u finale. Niz pobjeda Austrijanaca prekinuli su svjetski prvaci 2015. Alison Conte Cerutti i Bruno Oscar Schmidt ne dozvolivši im da uzmu i zlato. Ali do srebra su Doppler i Horst stigli. Već spomenuto finale svakako je jedan od najboljih mečeva koji smo vidjeli na ovom Poreč Majoru s odličnom igrom Doppela i Horsta, ali i briljantnim Brazilcima s druge strane mreže. Među najboljim mečevima svakako trebamo spomenuti i 65 minuta dugačku bitku za 3. mjesto između Saxtona i Schalka i Latvijaca Samoilovsa i Smedinsa. Nevjerojatna borba za broncu koju su na kraju osvojili Kanađani.

Na Poreč Majoru prije svega je trijumfirala vrhunska odbojka na pijesku, broj gledalaca na stadionu i pred tv ekranima pokazao je da kod nas interesa za odbojku na pijesku svakako ima, a Poreč Major je doveo i veliki broj turista u Poreč. A lijepe i dobre stvari treba nastaviti, zar ne?  
Poreč Major web - hr.swatchmajorseries.com

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter. Budite u toku s našim vijestima i proizvodima iz Webshopa.

captcha 

Ne šaljemo spam poruke!