Prenc i Dolenec najbolji na drugom turniru Siget mix lige

Objavljeno: Nedjelja, 13 Svibanj 2018 23:03 Autor:

U subotu 12. 5. odigran je drugi turnir lige mješovitih parova u odbojci na pijesku - Siget mix lige 2018. Parovi Vrbanc-Šulc i Prenc-Dolenec potvrdili su ulogu favorita i ponovo međusobno odlučivali o najboljem paru turnira. Ovog su puta u tom srazu s 21:19, 21:18 bolji bili Ema Prenc i Svibor Dolenec.

Sa zakašnjenjem od točno tjedan dana odigran je i drugi turnir Siget mix lige 2018. Kao što smo i ranije pisali, Siget mix liga liga je mješovitih parova u odbojci na pijesku koja se održava na pješčanim terenima Kluba odbojke na pijesku Siget u istoimenom zagrebačkom naselju. Drugi turnir po rasporedu Lige planiran je za prethodni vikend, ali, zbog najavljenog nevremena s grmljavinom, odgođen je za ovaj vikend. Na turniru je nastupilo 10 parova koji su bili podijeljeni u 4 skupine. 

Zanimljivo je bilo od samog početka - već prve utakmice turnira otišle su u 3. set. Anadolac-Bijelić tako su s 2:1 u setovima pobijedili par Rimac-Bosnar, a ništa lakše nije bilo ni hrvatsko-talijanskoj kombinaciji Kalinić-Vario protiv para Posavec-Babić. Također su za pobjedu trebali odigrati 3 seta.

U nastavku natjecanja od zanimljivijih susreta svakako treba izdvojiti četvrtfinalni sraz u kojem su Kraljević i Humski skoro iznenadili značajno bolji par Bosnar-Zelenika. Kada se već činilo da je sve gotovo, Kraljević i Humski iznenadno se bude, okreću drugi setu u svoju korist, a u trećem im je samo malo koncentracije nedostajalo kako bi i cijelu utakmicu okrenuli u svoju korist. Bosnar i Zelenika slavili su s minimalnom razlikom od 15:13 u trećem setu.

U polufinalnim susretima prvi i drugi nositelji turnira - parovi Vrbanc-Šulc i Prenc-Dolenec bili su uvjerljivi protiv parova Bosnar-Zelenika odnosno Filipan-Tomljanović. Tako se par Filipan-Tomljanović i na ovom turniru našao u borbi za treće mjesto. Nažalost po njih, ni ovaj puta to treće mjesto nisu uspjeli osvojiti. Bosnar i Zelenika i više nego uvjerljivo slavili su rezultatom 21:10, 21:12.

Finalni susret i ovoga je puta bio prava poslastica. U vrlo izjedanačenom susretu na kraju su slavili Prenc i Dolenec s 2:0 (21:19, 21:18) i time se u okupnom poretku izjednačili s parom Vrbanc i Šulc, koji su u prethodnom finalu istih parova bili bolji. Za komentar nakon turnira zamolili smo pobjednika Svibora Doleneca. "Ema i ja već godinama zajedno igramo mješovite turnire - što u Hrvatskoj što u inozemstvu i napokon smo dočekali prvi naslov. Bilo je jako teško. Valentina i Matija uvijek su vrlo neugodni protivnici. U prošlom su finalu pobijedili oni, u ovom mi. Još su dva turnira do kraja Lige u kojima ćemo dati sve od sebe kako bismo se okitili i titulom ukupnih pobijednika Lige".

Medalje i prigodne nagrade sponzora (Azena, Biska, Decathlon, Global dizajn, Fizibo, HT i Polleo sport) najboljim parovima dodijelili su aktualni prvak Hrvatske u odbojci na pijesku Filip Silić i predsjednik Kluba odbojke na pijesku Siget Dominik Raca.

Rezultate svih utakmica možete pronaći ovdje.

Ukupni poredak na 2. turniru

1. Prenc-Dolenec
2. Vrbanc-Šulc
3. Bosnar-Zelenika
4. Filipan-Tomljanović
5. Kraljević-Humski
5. Toplek-Brčić
5. Kalinić-Vario
5. Rimac-Bosnar
9. Posavec-Babić
9. Anadolac-Bijelić

Ukupni poredak Lige:

1. Vrbanc-Šulc
2. Prenc-Dolenec
3. Bosnar-Zelenika
3. Filipan-Tomljanović
5. Skorin-Skorin
6. Visković-Humski
6. Kalinić-Kalinić
6. Krmpotić-Brčić
6. Rimac-Bosnar
6. Kalinić-Vario
6. Toplek-Brčić
6. Kraljević-Humski
13. Sabol Matić-Matić
13. Šarić Kovačević-Brčić
13. Toplek-Perez Moreda
13. Tolić-Hrgović
13. Posavec-Babić
13. Anadolac-Bijelić
19. Mataija-Dromljak
19. Glavaš-Jelečević
19. Lukić-Ignjatović