Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku za mlađe dobne kategorije

Objavljeno: Utorak, 27 Kolovoz 2019 16:56 Autor:

Proteklog vikenda, na terenima zagrebačkog Jaruna, održano je državno prvenstvo za mlađe dobne kategorije u odbojci na pijesku. Veliki broj ekipa okupio se u svim kategorijama, pa je tako uz sve četiri kategorije za djevojke, održano i državno prvenstvo i u muškoj kategoriji za kadete i juniore. 

Neizvjesnost u gotovo svim fazama natjecanja odlika je ovogodišnjeg prvenstva, gdje je često par poena odlučivalo o ulasku u završnicu, pa i o prvacima države. 

U šest kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji, čak 6 različitih klubova okitilo se naslovom prvaka Hrvatske; KOP Žal Banjole, KOP Retfala, KOP Žnjan, ŽOK Ivanec, KOP Umag i KOP Zagreb.

Kod juniorki, velika borba vodila se za ulazak u finalni turnir, a poeni su odlučivali da u polufinale uđu KOP Retfala, KOP Čakovec, KOP Žal Banjole iz Pule i splitski KOP Žnjan. O prvaku Hrvatske odlučivalo je 9 osvojenih poena na kontu Puljanki ispred KOP Žnjana, dok su u borbi za broncu bolje bile odbojkašice osječke Retfale u srazu s juniorkama iz Čakovca.

Nakon finalnog ogleda s KOP Žal Banjole Pula, zlato su osvojile kadetkinje KOP Retfala. U borbi za treće mjesto našle su se ekipe KOP Čakovec i KOP Opatije, a na kraju je brončana medalja završila oko vrata kadetkinjama iz Opatije.

Burno je bilo i u kategoriji djevojaka rođenih 2004. godine i mlađih. Nakon borbi u skupinama, do polufinala su došle ekipe KOP Retfala, KOP Žnjan, ŽOK Ivanec i mlađe kadetkinje KOP Žal Banjole Pula. U srazu osječkih i pulskih mlađih kadetkinja u finale su otišle odbojkašice iz Pule, osvojivši tri poena više od osječkih vršnjakinja. U drugom polufinalnom susretu KOP Žnjan bio je bolji od ŽOK Ivaneca. 

Finale između ekipa iz Pule i Splita opet je donijelo veliku neizvjesnost i bespoštednu borbu, no u konačnici KOP Žnjan je postao prvak Hrvatske za sedam osvojenih poena više.

Državno prvenstvo za najmlađe kadetkinje također je bilo napeto. Prvakinje su, za samo jedan osvojeni poen više u finalu protiv splitskih najmlađih pjeskašica, postale djevojčice ŽOK Ivanec. Tako je splitskom Žnjanu pripala srebrna medalja, a u borbi za brončanu medalju, Žal Banjole Pula pobijedio je vršnjakinje iz KOP Sigeta.

Kod kadeta prvak je KOP Umag ispred KOP Retfala iz Osijeka i KOP Sigeta, a u juniorskoj konkurenciji najbolji su bili pjeskaši KOP Zagreba, srebrni su bili dečki iz Umaga, dok su se broncom zadovoljili juniori KOP Sigeta.

JUNIORKE:

 1. KOP Žal Banjole
 2. KOP Žnjan
 3. KOP Retfala

KADETKINJE:

 1. KOP Retfala
 2. KOP Žal Banjole
 3. KOP Opatija

MLAĐE KADETKINJE:

 1. KOP Žnjan
 2. KOP Žal Banjole
 3. KOP Retfala

NAJMLAĐE KADETKINJE:

 1. ŽOK Ivanec
 2. KOP Žnjan
 3. KOP Žal Banjole

JUNIORI:

 1. KOP Zagreb
 2. KOP Umag
 3. KOP Siget

KADETI:

 1. KOP Umag
 2. KOP Retfala
 3. KOP Siget