Silić/Pribanić osvojili Novalju

Objavljeno: Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 12:30 Autor:

Prvi u nizu od ukupno šest turnira Otvorenog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku s nagradnim fondom preko 200.000,00kuna uspješno je odigran ovog vikenda u Novalji, na Pagu.

Novalja je prije 20-tak godina bila obavezno odredište za igranje vrhunske odbojke na pijesku te je Hrvatski odbojkaški savez (HOS) baš iz tog razloga odabrao Novalju kao prvu destinaciju i veliki povratak hrvatske odbojke na pijesku na velika vrata.

Na pješčanim terenima Beach bara Bridga odigrano je preko 40 utakmica u muškoj i ženskoj kategoriji.  Najbolje među ženama bile su Slovenke Tjaša Jančar i Nika Bevc koje su u finalu bile bolje od Sare Radanović i Andreje Čanković  (21:18, 21:17). Erika Drviš i Dunja Milin u borbi za broncu i treće mjesto nadigrale su Ivanu Ovčinu i Doroteu Čosić  (21:13, 21:17).

Muško finale osvojili su Filip Silić i Josip Pribanić (21:14, 21:19) nadigravši slovenski par Sergej Drobnič/Gašpar Plahutnik. U borbi za treće mjesto najmlađi par turnira Tino Hanžić/Marin Jerčić bili su bolji od Lovro Babić/Tomislav MIšlov  (21:15, 21:19).

Medalje i pehare u ženskoj konkurenciji podijelio je ispred grada Novalje gradonačelnik Ante Dabo, uz najavu i obećanje za još bolju organizaciju turnira u Novalji. Hrvatska reprezentativka Katarina Barun je u ime HOS-a poklonila  gradonačelniku Novalje loptu s potpisima ponajboljih hrvatskih odbojkašica i odbojkaša.

Predsjednik odbora odbojke na pijesku Damir Radeljić u ime HOS-a podijelio je medalje i pehare najboljim odbojkašima.

Organizatori  turnira, Hostel Zrće i grad Novalja imaju u planu izgraditi još terena odbojke na pijesku u već postojeći uz sam Beach bar Bridge.

Sljedećeg vikenda turnir se održava u Umagu za koji su interes iskazali odbojkašice i odbojkaši iz Srbije i Slovenije.