Spektakularni ženski finale, očekujemo slično i u nedjelju

Objavljeno: Nedjelja, 02 Srpanj 2017 00:33 Autor: D. Figenwald
Melissa Humana-Paredes (CAN), Sarah Pavan (CAN) Melissa Humana-Paredes (CAN), Sarah Pavan (CAN) Foto: Mihai Stetcu/ Swatch Beach Volleyball Major Series/ Red Bull Content Pool

Kanađanke Sarah Pavan i Melissa Humana-Peredes najbolje su odbojkašice na porečkom pijesku. U finalu Swatch Major Series turnira svladale su češki par Hermannova/Slukova sa 2-1.

Fenomenalan prvi set zaprijetio je da će iz subote ući u nedjelju. Počeo je nešto iza 22 sata i završio na strani Čehinja, 34-32! Kakva promocija odbojke na pijesku, kakav veliki finale! Kanađanke Sarah Pavan (koja je 2015. bila finalistica porečkog turnira, ali s drugom partnericom) i Humana-Peredes kao da je uvrijedio takav rasplet prvoga seta, pojačale su u nastavku i poravnale sjajnom serijom, uvjerljivo, sa 21-12. Sve je opet na početku, činilo se. Ali samo činilo, jer su kanadske pjeskašice taoliko dominirale u odlučujućem setu da je bilo potpuno jasno kako su Pražanke ostale bez energije i načina kako parirati. 21-6 je završio taj odlučujući set, porečko zlato odlazi u Kanadu!
U polufinalu muškog dijela turnira igrat će Brazilci Solberg i Carvalhaes, s druge strane bit će im Rusi Stojanovski i Jarzutkin. Taj meč počinje u 11 sati. Nakon njih Talijani Lupo I Nikolai također će testirati snagu Brazilaca, ali – Schmidta i Alisona. Što uopće treba govoriti o tim imenima, možda je dovoljno reći da Schmidt ima takvu koleciju zlata da bi mu pola zagrebačkih zlatara pozavidjelo.  Bit će napeto na pijesku porečke uvale Peškera, to je sigurno.
Finale je na raporedu u 16 sati, prije tog dvoboja, saznat ćemo i vlasnike brončanih medalja. Sve to na centralnom terenu Poreč Swatch Majors World Series turnira.