Odbojka na pijesku

Šutalo/Radanović i Obradović/Žukovski slavili na drugom turniru Zagreb Toura

Autor: Ponedjeljak, 14 Svi 2012

U subotu, 12.5.2012. na terenima odbojke na pijesku u Vrapču odigran je drugi u nizu turnira Prvenstva grada Zagreba za seniore/ke gdje su među seniorkama najbolje bile Vrapčanke Zrinka Šutalo i Sara Radanović, a kod seniora Jegor Žukovski i Vedran Obradović iz KOP Jarun.

Iako je turnir Prvenstva grada Zagreba u odbojci na pijesku za seniore/ke planiran da se odigra u dva dana, organizator KOP Vrapče i Portala Odbojkanapijesku.com Odlučili su da se turnir odigra u samo jednom danu odnosno u subotu.

Razlog ovakvoj odluci bila je nagla promjena u vremenu u subotu tijekom popodnevnih sati kada je oko 16:00h započela padati kiša i jak vjetar, a za nedjelju prognoza je bila još lošija.

Iako se organizator zajedno za pokroviteljima Bistra voda, Sporchneekoppe i RG Sport Centar Borčec potrudio da se turnir odradi na najvišem mogućem nivou, protiv majke prirode se nije moglo. Uostalom kakav bi to turnir na Vrapču bio bez kiše?

Kod seniorki se prijavilo 13 parova dok se kod seniora prijavilo 9 parova iz svih Zagrebačkih klubova. Interesantana činjenica je ta da se kod seniorki od domaćih klubova iz Vrapča prijavio samo jedan jedini par Šutalo / Radanović koje su ujedno i osvajačice zlata na Prvenstvu garda Zagreba u Vrapču.

Napeto finale seniorki između parova Šutalo / Radanović i Roško / Kovačević je započelo i završilo pri prvim kapima već tradicionalne vrapčanske kiše s rezultatom 2:1 (9:21, 21:13, 15:6) gdje su Vrapčanke Zrinka i Sara inače juniorka i kadetkinja osvojile svoje prvo zlato u kategoriji seniorki.

 
Treće mjesto osvojile su Marijeta Mudrovčić i Sven Špehar i to bez borbe zbog ozljede Nives Cote.
 
Finale seniora se odigralo pod kišom i lošom vidljivošću zbog kasnog termina odigravanja jer je meč za zlato započeo u 19:40. U napetom finalu snage su odmjerili Tomislav Mudrovčić /Krunoslav Ravnjak  iz KOP Zagreba i Jegor Žukovski / Vedran Obradović iz KOP Jaruna gdje su nakon napeta tri seta slavili Žukovski / Obradović rezultatom 2:1 (21:16, 24:26, 14:16).
Treće mjesto kod muškaraca osvojili su Jugo i Nikolaus također bez borbe nakon ozljede Mateja Mudrovčića.
 
Izvor: ONP