Odbojka na pijesku

U američkom dvoboju za zlato slavile May-Walsh

Autor: Srijeda, 08 Kolovoz 2012
Misty May-Treanor i Kerri Walsh slave olimpijsko zlato. Misty May-Treanor i Kerri Walsh slave olimpijsko zlato. Foto: www.london2012.com

Amerika je mogla odahnuti još prije početka finalne utakmice jer, zlato je imala svakako, a nakon svega 36 minuta igre znalo se i tko ga nosi kući. Misty May-Treanor i Kerri Walsh do trećeg olimpijskog zlata došle su porazivši sunarodnjakinje April Ross i Jennifer Kessy.

 

 

Amerika je mogla odahnuti još prije početka finalne utakmice jer, zlato je imala svakako, a nakon svega 36 minuta igre znalo se i tko ga nosi kući.

Misty May-Treanor i Kerri Walsh do trećeg olimpijskog zlata došle su porazivši sunarodnjakinje April Ross i Jennifer Kessy. Iako su bile jače na servisu, potonje nisu mogle razbiti odličnu koncentraciju uigranog para.

Za treće mjesto borile su se Brazilke i Kineskinje, a prve su na kraju odnijele broncu. Silva i Franca do pobjede su došle u tri seta. Treba spomenuti kako su Zhang i Xue dominirale prvim setom (21-11), dok je drugi set držao gledatelje u neizvjesnosti do samog kraja. Ipak, Brazilke su tada dobile priliku (21-19) koju su iskoristile i u trećem setu (15-12) te na taj način ipak došle do olimpijskog postolja.

 Autor: Odbojka.hr