Uspješno završena Siget mix liga 2018.

Objavljeno: Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 11:19 Autor:

Gotovo 2 mjeseca nakon njezina početka i odigrana 4 turnira, današnjim završnim turnirom okončana je liga mješovitih parova - Siget mix liga 2018. I na završnom su turniru favoriti opravdail svoj status. Par Vrbanc - Šulc ponovo je bio nepobjediv.

Odmah do njih, s porazom tek u finalu, bili su Prenc i Dolenec, dok su treće mjesto zauzeli Pilepić i Tomljanović. U ukupnom su poretku najbolji također Šulc i Vrbanc. Slijede ih Prenc i Dolenec, dok su treće mjesto zauzeli Bosnar i Zelenika.

Iza nas su dva mjeseca posvećena mješovitoj odbojci na pijesku. Kroz 4 turnira svoje odbojkopjeskaško umijeće imali su priliku pokazati brojni mješoviti (žensko-muški) parovi. Prvi je turnir odigran sada već dosta dalekog 21. travnja. Nastavak je uslijedio 12. svibnja. Treći turnir odigran je 26. svibnja, dok je u subotu, 16. lipnja odigran završni turnir.

Završni turnir okupio je 11 parova koji su bili podijeljeni u 4 skupine. U skupini A na samom početku turnira snage su odmjerili kasniji osvajači Lige Vrbanc i Šulc s vrlo neugodnim izazivačima - aktualnom prvakinjom Hrvatske u dvoranoskoj odbojci i bivšom reprezentativkom Hrvatske Mateom Rajković i mladim i perspektivnim kapetanom zagrebačke Croatije Lukom Hrgovićem. Prvi su se puta ova dva para srela u četvrtfinalu prošloga turnira i tada su u vrlo neizvjesnoj završnici Vrbanc i Šulc izborili pobjedu. Danas su se ponovo igrala 3 seta. U prvom su setu s nevjerojatnih 15:7 Rajković i Hrgović deklasirani Vrbanc i Šulc. Međutim, iskusni Vrbanc i Šulc brzo se oporavljaju od toga šoka te uzvraćaju s 15:12 u drugom setu i 11:7 u trećem.

U skupini B također je bilo zanimljivo. Uz nositelje Prenc i Dolenec, tamo su se našli uvijek neugodni Rimac i Bosnar te novajlije Siget mix lige - Ivana Uzelac i Marino Marelić. Premda u dva seta, rezultatski ne posve lako Prenc i Dolenec upisuju obje pobjede, dok u međusobnom susretu oba seta na razliku osvajaju Uzelac i Marelić.

U skipini C bili su povratnici na turnire Siget mix lige - Sabol Matić - Matić te dva novoposložena para. Hrvoje Zelenika na ovom je turniru, umjesto s prethodnom partnericom Lorenom Bosnar, odlučio nastupiti s Marijom Žmire, dok je Ivan Tomljanović Eriku Filipan zamijenio američkom studenticom Katarinom Pilepić. Primorci Tomljanović i Pilepić s dvije su pobjede bili najbolji u grupu, slijedili su ih Žmire i Zelenika, a treći su bili Sabol Matić i Matić.

U skupini D zaigrala je već dobro poznata hrvatsko-španjolska kombinacija Toplek - Perez. Društvo su im pravili Visković i Humski te Kalinić i Kovačić. Skupina D kvalitetom parova bila je najujednačenija pa je o poretku u grupi morao odlučiti količnik setova. Naime, Kalinić i Kovačić u prvoj su utakmici s 2:0 pobijedili Visković - Humski. U drugoj se utakmici Visković i Humski bude pa s 2:1 slave protiv Toplek - Perez, ali kasnije se ispostavlja da im to nije bilo dosta za 2. mjesto jer su u trećoj utakmici Toplek i Perez s 2:1 savladali par Kalinić - Kovačić. Kalinić i Kovačić s tek jednim izgubljenim setom zauzimaju prvo mjesto, Toplek i Perez s 2 izgubljena drugo, dok su Visković i Humski s 3 izgubljena seta treći.

U osmini finala Rajković i Hrgović s 2:0 savladali su par Sabol Matić - Matić. Uzelac i Marelić s istim su rezultatom bili uvjerljivi protiv Visković-Humski, kao i Žmire i Zelenika protiv Rimac-Bosnar.

Četvrtfinale su otvorili Rajković i Hrgović protiv drugih nositelja - Prenc-Dolenec. Nakon iscrpljujućeg meča protiv Vrbanc i Šulc, Rajković i Hrgović jako, ali nedovoljno pritišću Prenc i Dolenec. Pilepić i Tomljanović lako pobjeđuju Toplek-Perez, kao i Vrbanc-Šulc Uzelac-Marelić. Kalinić i Kovačić polufinale su izborili u trećem setu protiv Žmire i Zelenike.

Polufinala nisu donijela puno uzbudljivosti ni ovaj puta. Prvi i drugi nositelji ponovo su bez većih napetosti izborili zajedničko finale. Vrlo razigrana Vrbanc i vidno neraspoložen Dolenec lišili su nas većih napetosti i u samom finalu. Vrbanc i Šulc upisuju još jednu pobjedu, osvajaju još jedan, treći po redu, turnir Siget mix lige i potvrđuju prvo mjesto u ukupnom poretku.

Po završetku natjecanja, proglašeni su najbolji parovi na turniru, ukupni pobjednici te dobitnici posebnih nagrada. Najboljom igračicom Lige proglašena je Valentina Vrbanc, najbolji igrač Hrvoje je Zelenika, a nagradu za fair play dobili su Anja Toplek i Perez Moreda Francisko Javier. Nagrade, medalje i pehar najboljem paru dodijelila je Dina Bečić, višestruka prvakinja Hrvatske u odbojci na pijesku i dvoranskoj odbojci te članica legendarne hrvatske kadetske reprezentacija koja je 2003. osvojila Europsko prvenstvo.