Vrbanc i Šulc osvojili prvi turnir Siget mix lige

Objavljeno: Srijeda, 25 Travanj 2018 08:45 Autor:

U subotu, 21. travnja na terenima Kluba odbojke na pijesku Siget u istoimenom zagrebačnom naselju održan je prvi turnir Siget mix lige 2018. - lige mješovitih parova u odbojci na pijesku.

Na turniru je sudjelovalo 15 žensko-muških parova. U dramatičnom finalu prvi su turnir osvojili Valentina Vrbanc i Matija Šulc. Bolji su bili od Eme Prenc i Svibora Doleneca. Treće mjesto osvojili su Maja i Jurica Skorin.

Prvi turnir Siget mix lige održan je u gotovo ljetnim uvjetima. Sunce je sjalo punim sjajem, a temperatura se približavala 30 °C. Okupilo se 15 parova koji su prvi dio natjecanja odigrali u 4 skupine. Već u grupnoj fazi svjedočili smo izvrsnim odbojkaškim potezima i vrlo napetim utakmicama. Prvo su Vrbanc-Šulc i Prenc-Dolenec odigrali malo finale u skupini, a onda su i Toplek-Perez Moreda natjerali kasnije pobjednike Vrbanc i Šulc da pobjedu potraže kroz odlučujući treći set.

U fazi razigravanja mjesto u polufinalu najteže su izborili Filipan i Tomljanović pobijedivši Krmpotić i Brčić sa 17:15 i 15:13 te favoriti Skorin-Skorin koje su Visković i Humski natjerali da svoje mjesto u polufinalu izbore kroz treći set.

U polufnalu su Vrbanc i Šulc bez većih problema savladali Filipan i Tomljanović, ali su Skorin-Skorin jako namučili Prenc i Dolenec. Prenc i Dolenec osvojili su prvi set, u drugom su im uzvratili Skorin-Skorin. U ruletu trećeg seta Skorin-Skorin vodili su 13:12. Međutim, Prenc i Dolenec jednim su odličnim blokom i servisom uspjeli set okrenuti u svoju korist i s 15:13 izboriti mjesto u finalu.

U finalu su se susreli stari znanci Prenc-Dolenc i Vrbanc-Šulc. Prvi je set s 22:20 otišao na stranu Vrbanc-Šulc. U drugom su setu s 21:15 Prenc i Dolenec pokazali da se ne će samo tako predati. U trećem se setu nitko nije uspio značajnije odvojiti pa je tako set i završio. Vrlo tijesno - 15:13 za Vrbanc-Šulc.

U utakmici za treće mjesto Skorin-Skorin bili su s 2:0 u setovima uvjerljivi protiv Filipan-Tomljanović.

Nagrade sponzora (Azena, Biska, Decathlon, Fizibo, Globaldizajn, Hrvatski telekom, Visoko učilište Algebra) najboljim parovima uručili su reprezentativac Hrvatske u odbojci na pijesku Josip Pribanić i predsjednik Kluba odbojke na pijesku Siget Dominik Raca.

Za komentar prvog turnira zamolili smo tajnika KOP-a Siget Luku Humskog. "Presretan sam što smo već na prvom turniru okupili ovako velik broj izvrsnih mješovitih parova. Osim samih natjecatelja, turnir je okupio i nekoliko desetaka odbojkaša, bivših odbojkaša i zaljubljenika u odbojku. Drago mi je što je i publika prepoznala ovo natjecanja i vjerujem da će u nastavku interes među publikom, ali i natjecateljima samo rasti", kazao je Humski.

Konačan poredak
1. Vrbanc - Šulc
2. Prenc - Dolenec
3. Skorin -Skorin
4. Filipan - Tomljanović
5.-8. Visković - Humski, Bosnar - Zelenika, Kalinić - Kalinić, Krmpotić - Brčić
9.-12. Sabol Matić - Matić, Šarić Kovačić - Brčić, Toplek - Perez Moreda, Tolić - Hrgović
13.-15. Mataija - Dromljak, Glavaš - Jelečević, Lukić - Ignjatović