Vrbanc i Šulc ponovo najbolji u Sigetu

Objavljeno: Utorak, 29 Svibanj 2018 08:22 Autor:

U subotu, 26. svibnja održan je treći po redu turnir lige mješovitih parova u odbojci na pijesku - Siget mix lige 2018. Nakon porazu u finalu prethodnog turnira, par Valentina Vrbanc - Matija Šulc vratio se na tron.

U finalu su slavili protiv konkurenata za naslov pobjednika Lige - para Ema Prenc - Svibor Dolenec. Na trećem mjestu drugi puta za redom našao se par Lorena Bosnar - Hrvoje Zelenika.

Vremenska prognoza za subotu mijenjala se iz dana u dan, a s njom i odluka hoće li se turnir održati. Srećom, kako se turnir bližio, prognoza se popravljala - od olujnog nevremena s pljuskovima i grmljavinom početkom tjedna, došli smo do prekrasne sunčane subote. Idealno vrijeme za još jedan turnir Siget mix lige!

Trinaest prijavljenih parova s obzirom na prethodno osvojene bodove raspoređeno je u 4 skupine. Prvi i drugi nositelji turnira Vrbanc-Šulc i Prenc-Dolenec kroz skupine su prošli neokrznuti. Treći nositelji Bosnar-Zelenika za prvo su mjesto u skupini morali 2 puta igrati treći set. Četvrte su nositelje, par Filipan-Tomljanović, u vrlo napetoj završnici trećeg seta s rezultatom 13:11 pobijedili Krmpotić-Brčić i tako im oduzeli mogućnost izravnog plasmana u četvrtfinale.

Susreti osmine finala uglavnom su tekli jednosmjerno prema pobjedama favorita. Iznimka je bio susret u kojem je par Visković-Humski nakon lako izgubljenog prvog seta okrenuo susret i slavio s 2:1.

U četvrtfinalu nas je čekalo nekoliko odbojkaških poslastica. Na pragu iznenađenja i izbacivanja kasnijih osvajača turnira bili su Matea Rajković i Luka Hrgović. Rajković-Hrgović tijesno osvajaju prvi set, dok se u drugom se Vrbanc i Šulc vraćaju u igru. U odlučujućem trećem setu koji se igrao do 11, Rajković i Hrgović dolaze do vodstva od 9:7. Kada se već mislilo da je veliko iznenađenje stvarnost, Rajković i Hrgović su napravili nekoliko pogrešaka pa su vrlo stabilni Vrbanc i Šulc napravili 4 poena za redom i slavili s 11:9.

Druga četvrtfinalna poslastica bio je sraz trećih i četvrtih nositalja, polufinalista prošlog turnira i najvećih kandidata za treće mjestu u konačnom poretku Lige - parova Bosnar-Zelenika i Filipan-Tomljanović. Iz bitke u tri čina kao pobjednici su izašli Lorena Bosnar i Hrvoje Zelenika.

U polufinalnim susretima ni ovoga puta nije bilo iznenađenja. Vrbanc i Šulc bolji su bili od Bosnar i Zelenike, a Prenc i Dolenec od Krmpotić i Brčić.

Uzbudljivo je ponovo postalo u utakmici za treće mjesto. Utakmicu su odlično otvorili Krmpotić i Brčić i osvojili prvi set. U drugom se setu slavili Bosnar i Zelenika. Treći je set bio posebno uzbudljiv. Igralo se poen za poen i tako sve do konačnih 22:20 za Bosnar i Zeleniku.

Finale je bilo kao i svako do sada - uzbudljivo i na vrlo visokom nivou. Prvi su set do same završnice kontrolirali Prenc i Dolenec, ali ih Vrbanc i Šulc sustižu na kraju seta i uspijevaju s 23:21 završiti set u svoju korist. Poneseni uspjehom iz prvog seta, Vrbanc i Šulc sigurni su u drugom setu koji završavaju s, za susrete ovako izjednačenih parova, velikom razlikom od 21:16.

Nagrade sponzora (Algebra, Azena, Biska, Decathlon, Global dizajn, Fizibo, HT i Polleo sport) najboljim parovima uručila je predstavnica jednog od sponzora turnira - Hrvatskog telekoma i višestruka prvakinja Hrvartske u odbojci na pijesku Željana Štrbić.

Za komentar smo u ime pobjedničkog para ovoga puta zamolili Matiju Šulca. "Današnji je turnir bio najteži do sada. Priključili su nam se neki vrlo ozbiljni parovi. U četvrtfinalu smo u vrlo napetoj utakmici jedva izborili prolaz. Perspektivni Luka Hrgović i nekadašnja reprezentativka Hrvatske Matea Rajković pokazali su se skoro pa kobnim protivnicima po nas. U finalu smo se ponovo sreli sa starim znancima. U četiri utakmice nama je ovo već treća pobjeda pa se nadam da će to biti dosta i za osvajanje Lige", kazao je Šulc.

Četvrti, a ujedno i završni turnir Siget mix lige 2018. održat će se u subotu, 16. lipnja.

Ukupni poredak na 3. turniru:
1. Vrbanc - Šulc
2. Prenc - Dolenec
3. Bosnar - Zelenika
4. Krmpotić - Brčić
5. Visković - Humski, Toplek - Perez Moreda, Filipan - Tomljanović, Rajković - Hrgović
9. Rimac - Bosnar, Žmire - Mišak, Protulipac - Arabadžić, Tilić - Marković
13. Pavlaković - Perušić

Ukupni poredak Lige nakon 3 turnira:
1. Vrbanc - Šulc - 56 bodova
2. Prenc - Dolenec - 52 boda
3. Bosnar - Zelenika - 33 boda
4. Filipan - Tomljanović - 27 bodova
5. Krmpotić - Brčić - 17 bodova
6. Visković - Humski - 14 bodova
7. Skorin - Skorin - 13 bodova
8. Toplek - Perez Moleda - 11 bodova
8. Rimac - Bosnar - 11 bodova
10. Kalinić - Kalinić - 7 bodova
10. Kalinić - Vario - 7 bodova
10. Toplek - Brčić - 7 bodova
10. Kraljević - Humski - 7 bodova
10. Rajković - Hrgović - 7 bodova
15. Sabol Matić - Matić - 4 boda
15. Šarić Kovačić - Brčić - 4 boda
15. Tolić - Hrgović - 4 boda
15. Posavec - Babić - 4 boda
15. Anadolac - Bijelić - 4 boda
15. Žmire - Mišak - 4 boda
15. Protulipac - Arabadžić - 4 boda
15. Tilić - Marković - 4 boda
23. Mataija - Dromljak - 2 boda
23. Glavaš - Jelečević - 2 boda
23. Lukić - Ignjatović - 2 boda
23. Pavlaković - Perušić - 2 boda