Odbojka na pijesku

Walsh-Jennings i May-Treanor love treće zlato zaredom

Autor: Srijeda, 08 Kolovoz 2012
Dva američka para igrat će u finalu ženskog turnira u odbojci na pijesku na Olimpijskim igrama u Londonu. Treće zlato u nizu lovit će Kerri Walsh-Jennings i Misty May-Treanor.

Zlatne američke odbojkašice iz Atene i Pekinga pobijedile su u polufinalu kinesku kombinaciju Xue Chen i Zhang Xi. Osvajačice bronce prije četiri godine vodile su u prvom setu s 13-7, ali su se Walsh-Jennings i May-Treanor serijom 6-0 vratile u i osvojile set s 22-20. Istim su rezultatom slavile i u drugom setu i s 2-0 ušle u finale u kojem će posljednji put zajedno budući da May-Treanor završava karijeru.

Na putu do trećeg uzastopnog zlata pokušat će ih zaustaviti sunarodnjakinje Jen Kressy i April Ross koje su s 2-1 (15-21, 21-19, 15-12) bile bolje od brazilskog para Juliana Silva/Larissa Franca. Bila je to repriza finala Svjetskog prvenstva 2009. godine, a epilog je i ovaj put bio isti - pobjeda Amerikanki. Brazilke su dvije godine kasnije ipak postale svjetske prvakinje, ali u Londonu će u najboljem slučaju doći do bronce.

OI, odbojka na pijesku, polufinale (ž):

Walsh-Jennings/May-Treanor (SAD) - Xue Chen/Zhang Xi (Kin) 2-0

Kressy/Ross (SAD) - Silva/Franca 2-1