Odbojka na pijesku

Završen turnir u odbojci na pijesku – Masters Ičići Open 2017

Autor: Nedjelja, 20 Kolovoz 2017
Završen turnir u odbojci na pijesku – Masters Ičići Open 2017 Foto: M. Đorđević

Vruće ljeto u Ičićima proteklog vikenda (11-13.kolovoz) dodatno su zagrijali pogledi na atletska tijela sportaša. Isklesani mišići, znoj, ali i pozitivna, sportska  atmosfera praćena dobrom glazbom usijala je ičićanski pjesak na kojem se igrao Masters Ičići Open.

Četvrto izdanje međunarodnog  turnira u odbojci na pijesku ponovno je okupilo veliki broj ekipa i gledatelja na tribinama koji su imali priliku uživati u vrhunskim igrama atraktivnih domaćih i stranih odbojkaša i odbojkašica, među kojima je bilo i nekih poznatih imena.
Na turniru koji je svrstan u red najjačeg u Hrvatskoj u domaćoj organizaciji ove se godine okupilo 25 muških i devet ženskih ekipa, a nakon kvalifikacija proteklog petka, u glavni turnir ušlo je 16 momčadi i osam ženskih ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.
- Ove godine, s obzirom na veliki interes za sudjelovanje, povećali smo broj ekipa, sudionika glavnog turnira. Dosad je u glavnom turniru sudjelovalo 12, a ove godine proširili smo na 16 muških ekipa. Zadovoljni smo što je i publika prepoznala kvalitetu mečeva na pijesku te   se tijekom čitava dva dana, a posebno u završnici, okupljala i bodrila svoje favorite – rekao je Mladen Đorđević, organizator turnira te predsjednik kluba odbojke na pijesku »Opatija« koji već četvrtu godinu uz velike napore uspješno organizira ovaj atraktivni turnir na ičićanskom kupalištu u nadi da će druge godine imati još bolje uvijete za igru što znači više pijeska kao i reflektore na glavnom terenu kako bi se utakmice mogle odigravati i u večernjim satima što bi  igračima i gledateljima  pružilo znatno više ugodnosti.

Ovogodišnje izdanje turnira pripalo je Slovencima, oni su slavili u muškoj i ženskoj konkurenciji. Po četvrti put turnir je osvojio Daniel Pokeršnik, a svaki put to je učinio s drugim partnerom. Ove godine do slavlja je stigao u paru s Tadejem Boženkom. U finalnom susretu protiv Aleksandra Gavrilova i Marka Plavšića iz Srbije pobijedili su rezultatom 2:0 (21:15, 21:15).

Nina Kontrec i Mojca Pene pobjednice su ženskog dijela turnira. U finalnom meču rezultatom 2:0 (21:19, 21:14) slavile su protiv hrvatskih igračica Sare Radanović i Dine Bečić. U prvom setu vodila se tijesna borba, međutim u drugom setu Slovenke su se odvojile već u ranijoj fazi.
Do trećeg mjesta u ženskoj konkurenciji stigle su Kaja Turk i Elmira Rapnik, a kod muškaraca bronca je pripala Filipu Siliću i domaćinu Ivanu Đorđeviću.
Slast za pobjedom na ičićanskom pijesku bila je i jača zbog podebljanog nagradnog fonda turnira. Sa prošlogodišnjih 20.000 kuna, ove godine nagradni fond podignut je na 25.000 kuna. Uz novčane nagrade najboljima, i ove godine vrijedne nagrade dobila je i publika koja je mogla sudjelovati u zabavnim igrama, a birao se i Mister i Miss ičićanskog Mastersa. Finalne utakmice  praćene su  putem TV prijenosa, a svi susreti turnira prenosili su se uživo putem Interneta što je dodatno podiglo atmosferu oko uzavrelog odbojkaškog terena.