Odbojka na pijesku

Zeljković/Silić I Matić/Bečić osvojili Erste Zagreb Open 2014.

Autor: Ponedjeljak, 02 Lipanj 2014

Posljednjeg dana svibnja i prvoga dana lipnja u Zagrebu je održan prvi turnir pojedinačnog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku, Erste Zagreb Open. U muškoj konkurenciji titulu najboljih odnijeli su Zeljković/Silić, a u ženskoj konkurenciji najbolje su bile Matić/Bečić.

Zaista ljepši početak sezone nisu mogli poželjeti Ivan Zeljković i Filip Silić. Nakon što je prije dva tjedna nadmoćno osigurao svoje mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2016. u Riu, spomenuti dvojac je slavio i na prvom turniru pojedinačnog prvenstva Hrvatske nanizavši četiri pobjede bez izgubljenog seta. Zaista impresivan učinak jednog od parova koji će nas predstavljati na Kontinentalnom kupu u Umagu za nešto više od dvadesetak dana. U finalu su Zeljković i Silić sa rezultatom 2:0 (22:20,21:18) bili bolji od Pere Križanovića i Ivana Ćosića. Treće mjesto pripalo je Krunoslavu Uzelcu i Matiji Brlasu koji su u tri seta bili bolji od Yahora Zhukouskoga i Damira Paleke. Poveli su Zhukouski i Paleka sa 21:8, poravnali Uzelac i Brlas sa 21:12, da bi u trećem setu na razliku Zhukouskome i Paleki izmakla brončana medalja, bilo je 15:13 za Uzelca i Brlasa.

U ženskoj konkurenciji Martina Matić i Dina Bečić u tijesnom su finalnom ogledu slavile protiv Jurje Vlašić i Maje Roško rezultatom od 2:1 (21:18,19:21,15:13). Broncom su se okitile Valentina Vrbanc i Nives Cota nakon što su porazile Anteu Tadić i Dunju Milin omjerom od 2:0 (21:17,21:18).

Na turniru je nastupilo devet muških te deset ženskih parova. Slobodno se može reći kako odaziv i nije bio baš najbolji, no usprkos tome dobre odbojke nije nedostajalo. Konačan poredak i svi rezultati turnira mogu se pronaći na stranici Hrvatskog saveza odbojke na pijesku (www.hsop.hr).

Novu priliku pokazati što znaju svi zainteresirani parovi imati će na drugom turniru pojedinačnog prvenstva Hrvatske koji se od 20. do 22. lipnja održava  u Vrsaru. Nakon turnira u Vrsaru slijedi prvi turnir prvenstva Hrvatske za klubove koji će se ove sezone održati jednom u Puli i jednom u Zagrebu. Pula će biti domaćin prvog okupljanja 5. i 6. srpnja, a potom se nastavljaju turniri pojedinačnog prvenstva Hrvatske.

Autor: Marin Sladić