Odbojka na pijesku

Zlato za Chen Xue i Xi Zhang

Autor: Petak, 20 Travanj 2012

Postavljene za treće nositeljice Xue i Zhang domogle su se svojeg trećeg naslova u posljednja četiri nastupa na World Touru pobjedom nakon 38 minuta igre rezultatom 21-17,21-15. Bio je ovo ukupno 19 meč između ova dva para te drugi u borbi za zlato. Kineskinje su ovom pobjedom međusobni skor povećale na 12-7 iako su u prethodna dva susreta slavile Brazilke.

"Jako smo dobro igrale u Brazilu a rezultat toga mislim da je naše treniranje sa ostalim parovima sa World Toura u Los Angelesu kao priprema za novu sezonu. Ova zlatna medalja idealan je poklon za moj rođendan koji sam proslavila jučer, kao i za Chen te nam daje veliku dozu samopouzdanja uoči novog turnira koji će se održati pred našom publikom u Kini. Posljednje dvije sezone u Braziliji završile smo na sedmom mjestu tako da nam ovo zlato još više znači", rekla je Zhang nakon finala.

Ovom pobjedom Xue i Zhang podijelile su 30.000 dolara nagrade za prvo mjesto, dok je Antonelli i Antunes pripalo 21.000 dolara nagrade za drugo mjesto.

U meču za broncu iznenađujuće slavile su Greta Cicolari i Marta Menegatti nad prošlogodišnjim osvajačicama Brazilije Julianom Felisabertom Silvom i Larissom Francom rezultatom 21-14,17-21,15-13 nakon 52 minute igre. Ovaj uspjeh još više dobiva na značaju kada kažemo da je ovo druga pobjeda na istom turniru za Cicolari i Menegatti nad Julianom i Larissom, a to je nešto što je rijetko kojem paru pošlo za rukom.

Sami meč za broncu bio je napet do posljednjeg poena, a gotovo je nevjerojatno da su Juliana i Larissa uspjele prokockati vodstva od 10-6 i 13-10 u trećem odlučujućem setu.

Pobjedom u meču za broncu Cicolari i Menegatti podijelile su 15.000 dolara nagrade za treće mjesto, dok su se Juliana i Larissa morale zadovoljiti sa 11.200 dolara nagrade za četvrto mjesto. Ovo je ujedno i treća brončana medalja na World Touru za Talijanke.

U muškom dijelu turnira poznata su prva dva polufinalista. To su Španjolci Adrian Gavira Collado i Pablo Herrera koji su u 4 kolu pobjedničke strane ždrijeba svladali Evandra Goncalvesa i Harley Marquesa iz Brazila sa 19-21,21-16, 15-11 nakon 52 minute igre, te Pedro Cunha i Ricardo Santos iz Brazila koji su bili bolji od Jonathana Erdmana i Kay Matysika iz Njemačke sa 21-19,21-11 nakon 39 minuta igre.

Druga dva polufinalista doznat će mo sutra kada se odigraju 4 prestala meča u repasažu. U prvom meču Furbringer i Lucena igrat će protiv Felipea i Santosa, a pobjednik tog meča ide na Erdmanna i Matysika u meču koji odlučuje o polufinalistu.

U drugom meču sutrašnjeg dana gledat će mo reprizu prošlogodišnjeg finala između Alisona i Emanuela s jedne strane, te Dalhaussera i Rogersa s druge strane. Pobjednik ovog meča svoju kartu za polufinale tražit će protiv para Goncalves/Marques.

Spomenimo još daje Marcio Araujo ušao u povijest kao tek 5 igrač na svijetu koji je ostvario 1500 pobjeda u karijeri i tako se pridružio legendama ovog sporta - Emanuelu Regu, Ricardu Santosu, Sinjinu Smithu i Krachu Kiralyu.

Nažalost on i Pedro Salgado od turnira su se oprostili porazom u 4 kolu repasaža od Dalhaussera i Rogersa sa 20-22,21-14,15-13 nakon 58 minuta igre.

Nakon sutrašnjih mečeva repasaža i polufinala, finale i meč za broncu na rasporedu su u nedjelju. Rezultate iz Brazilije pratite na našem portalu.

 

Autor: M.Čulina