Reprezentacija

Hrvatska na korak do nastupa u drugom krugu Europskog prvenstva

Autor: Srijeda, 28 Kolovoz 2019

Nakon bolnog poraza od Nizozemki, hrvatske odbojkašice vratile su se na pobjedničke staze, porazivši Rumunjsku u četvrtom kolu skupine C, rezultatom 3:1.

Hrvatska je u susret ušla odlučno i hrabro, kroz prvi set održavala vodstvo i do 6 poena prednosti,  te ga smireno privela kraju rezultatom 25:21.

Drugi set pripao je Rumunjkama, koje su pružile veliki otpor, te usprkos vodstvu naših pri 23:22, reprezentacija Rumunjske radi seriju od 3-0 i set je izgubljen 23:25.

Ulaskom iskusne Sanje Popović-Gamme s klupe, Hrvatska dobiva novu dimenziju i potrebnu energiju, kroz cijeli treći set držeći Rumunjke na više od 5 poena zaostatka 25:18.

Posljednji set, četvrti, protekao je u velikoj borbi, gdje su obje ekipe serijama poena držale susret u neizvjesnosti. Nakon 21:21, hrvatske reprezentativke, predvođene raspoloženom Lucijom Mlinar, osvajaju set i velika tri boda za plasman u drugi krug natjecanja 25:22.

“Tri boda su tu,  to je najvažnije, a sada idemo po još tri protiv Mađarske. Bila je to jako teška utakmica, fizički i psihički, znale smo da moramo pobijediti, i da smo bolje na papiru. Rumunjke su se čvrsto borile, u nekim trenucima možda i više nego mi. Izbornik je napravio par promjena u ekipi, koje su nam puno pomogle, i eto došle smo do bitne pobjede.” - izjavila je Karla Klarić.

Jedna od najraspoloženijih protiv Rumunjske, iskusna Sanja Popović-Gamma skromno je komentirala svoj nastup: “Tu sam u reprezentaciji da odigram najbolje što znam kada se to od mene traži. Drago mi je da mlađe cure igraju, a ja sam tu da uskočim ako nešto zapne. Iskustvo koje imam pomaže mi da bodrim i usmjeravam cure kada je to potrebno.”

Uz već spomenutu Popović-Gammu, koja je upisala 14 poena, od čega 6 aseva, zapažen nastup imale su i Lucija Mlinar s 22 poena, Martina Šamadan s 16 poena i 4 bloka te Karla Klarić kao najbolja primačica susreta.

Posljedni susret Hrvatska igra već danas u 18 sati, protiv domaćina, petoplasirane Mađarske, a ulog od tri boda znači i bolju poziciju pri plasmanu u drugi krug Europskog prvenstva.

HRVATSKA - RUMUNJSKA 3:1 (25:21, 23:25, 25:18, 25:22)