Reprezentacija

Hrvatska reprezentacija plasirala se na Final Four srebrne lige

Autor: Četvrtak, 07 Lipanj 2018

Pobjedom nad Albanijom s 3:2 (11:25, 18:25, 29:27, 25:21, 11:15) Hrvatska reprezentacija plasirala se na Final four Srebrne europske lige koji će se igrati 15. i 16. lipnja u Makedoniji.

Nakon prva dva odlično odigrana seta, koje je Hrvatska dobila s 25:11 i 25:18 u kojima je odlično funkcionirao prijem, napad i blok, u trećem setu igra Hrvatske kao da je stala. Albanija osvaja druga dva seta s 29:27 i 25:21. Odlučujući peti set odlazi na stranu Hrvatske, koja na Final four odlazi kao drugoplasirana momčad u skupini sa samo jednim porazom i bodom manje od prvoplasirane Bjelorusije.

Ivan Rančić, izbornik Hrvatske: „ Znali smo da će ovo biti teška utakmica za nas. Dobro smo igrali u prva dva seta, ali onda smo usporili ritam naše igre, dok je Albanija igrala puno bolje u trećem i četvrtom setu. Međutim, sretan sam zbog pobjede, sada smo u završnoj fazi i pokušat ćemo osvojiti ovaj turnir. Mi smo mlada momčad i želim čestitati svojim igračima da prikazuju svoje najbolje  u svim utakmicama. "

Fran Peterlin: „ Drago mi je da smo pobijedili u posljednjoj utakmici u grupnoj fazi. Išli smo po pobjedu, ali smo znali da neće biti lako, da Albanija ima dobrih igrača i da će na svom terenu pružiti dobar otpor. Dobro smo otvorili prva dva seta i razbili Albaniju, ali u druga dva seta kao da smo stali, a oni su počeli igrati dobro. Drago mi je da smo na kraju pobijedili, jer je to psihološki dobro za ekipu, kad je teško da damo svoj maksimum i izvučemo utakmicu u svoju korist i da na Final four idemo kao pobjednici.“