Reprezentacija

Hrvatske odbojkašice do pobjede za popravljanje dojma

Autor: Nedjelja, 04 Lipanj 2017
Hrvatske odbojkašice do pobjede za popravljanje dojma Foto: B.Banovec

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija svladala je u četvrtom kolu osječkog turnira Austriju s 3:1 i tako malo popravila dojam nakon dva neočekivana poraza protiv Grčke i Mađarske...

Hrvatske odbojkašice razočarale su u drugom i trećem kolu, upisale su neočekivane poraze od Grčke i Mađarske i tako značajno kompromitirale šanse za prolaz na Svjetsko prvenstvo.

Da bi uspjele dohvatiti barem drugo mjesto, hrvatske odbojkašice moraju u posljednjem kolu svladati Rusiju, a istovremeno Austrija mora svladati Grčku. Svaki drugi ishod Hrvatsku ostavlja bez drugog mjesta.

Ukoliko Hrvatska svlada Rusiju s 3:0 ili 3:1, doći će do deset bodova, pobjeda 3:2 dovodi je do devet bodova, a u tom slučaju Grčka ne smije uzeti dva seta Austriji.

U svakom slučaju već prvi uvjet čini se iznimno teškim za ostvariti, Rusija je vrlo jaka, ovdje je izgubila samo jedan set i Hrvatska neće lako doći do pobjede.

Nakon ta dva neočekivana poraza, Hrvatska je uspjela svladati Austriju 3:1 i to unatoč gubitku prvog seta s 25:23. U nastavku meča situacija se promijenila, Hrvatska zaigrala bolje i upisala pobjedu.

"Sve bolje se razumijemo i sve bolje se nadopunjavamo s iskusnijim igračicama. Naš cilj je visok, a to je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine", rekla je nakon susreta Katarina Pavičić koja je ujedno bila najefikasnija s 14 poena.