Reprezentacija

Hrvatski odbojkaši upisali i poraz protiv Portugala

Autor: Nedjelja, 19 Kolovoz 2018
Hrvatski odbojkaši upisali i poraz protiv Portugala Foto: HOS

Kapetan Zhukouski: Stvarno je velika razlika u kvaliteti odbojke, ali ne smijemo sada spustiti glavu

Već se na zagrijavanju vidjela snaga Portugalaca, udarali su loptu jako kao da će igrati finale, a igrali su tek kvalifikacije za Europsko odbojkaško prvenstvo 2019. i to protiv Hrvatske.  Slavili su protiv naših s 3:0 u setovima (25:18, 25:22, 18:25).

- Čestitao bih Portugalu na apsolutno zasluženoj pobjedi. Od početka su nas napali s jakim servisima i nekako kao da smo ušli u grč, nismo se opustili do kraja. Ono što moram napomenuti je svaka čast kapetanu, stisnuo je zube i odigrao ovu utakmicu, vratili smo se u drugom setu, nekakav bljesak se tu pokazalo. Momci su se borili, ali loše smo reagirali. Portugal je pokazao klasu – rekao je izbornik Ivan Rančić.

Inače naši odbojkaši igraju u skupini D, u kojoj su još, uz Portugal, Austrija i Albanija.

Sljedeću utakmicu Hrvati igraju  u srijedu protiv Albanije u 20 sati.

- Žao mi je dečki, baš su se borili, pokušat ćemo se vratiti. Ne znam kakvo će biti stanje sa Zhukouskim, ali idemo na pobjedu. Radili smo tri mjeseca i nećemo kalkulirati. Želimo završiti ovaj ciklus s dvije pobjede pa vidjeti gdje smo i što smo – zaključio je izbornik.

Kapetan Tsimafei Zhukouski također je čestitao Portugalu na pobjedi.

- Stvarno je velika razlika u kvaliteti odbojke, oni su ozbiljna momčad koja je ušla u svjetsku ligu. Mi moramo pronaći svoju igru, ne spuštati glavu i pokušati pobijediti sljedeću utakmicu – rekao je Tsimafei Zhukouski koji se osjeća dobro i spremno za Albaniju.

- Utakmica je pošla dobro. Zadovoljan sam svojim fizičkim stanjem, vjerujem da ću biti spreman.