Reprezentacija

Odbojkaši neočekivano lako svladali Mađarsku

Autor: Ponedjeljak, 21 Svi 2018

Početak kakvog nisu očekivali ostvarili su odbojkaši Hrvatske na otvaranju Srebrne lige. Pred četiristotinjak gledatelja na splitskim Gripama neočekivano lako svladali su Mađarsku rezultatom 3:0.

Pomlađena Mađarska u natjecanje je ušla s novim izbornikom i s nekoliko debitanata koji protiv spremnije i jače Hrvatske očito nisu mogli, iako se očekivao njihov veći otpor.

Žustro se krenulo na početku susreta, prilično izjednačeno i s nekoliko dobrih poena s obje strane.

A onda nakon prvog tehničkog time-outa Hrvatska ubacuje u višu brzinu i sa 8:7 bježi na 16:11. Napad domaćih tad se još više razigrao pa je ubrzo bilo 25:12 za lagano vodstvo od 1:0.

U drugi set puno bolje ulaze Mađari koji s par dobrih akcija dolaze do tri poena prednosti. Izbornik Ivan Rančić nije htio prepustiti ništa slučaju, pa je time-outom trgnuo svoju momčad koja je 5:8 preokrenula na 16:9, a do kraja seta ih više ništa nije moglo zaustaviti.

Vrhunac domaće igre vidjeli smo u trećem setu. Gosti su se raspali u obrani, a trojac Zhukouski-Galić-Andrić kreirao je najviše poena. Nakon prvih deset poena Mađari su na semaforu imali samo jedan pa je sve bilo jasno kud idu svi bodovi. To se ostvarilo poenom za 25:14 za zasluženo slavlje boljih domaćina.

- Očekivali smo puno težu utakmicu jer mislim da je Mađarska dobra ekipa. Međutim, pripremili smo se za njih jako dobro i kad su tijekom utakmice promijenili neke stvari uspjeli smo na to odgovoriti dobro. A u trenucima prvog seta kada nismo djelovali dobro istaknuo se Zhukouski koji je odlično razigrao momčad i tako pokazao svoju klasu – rekao je zadovoljni izbornik Hrvatske Ivan Rančić.

- Dobro smo servirali, mislim da smo imali i miran blok te dosta brejkova. Na terenu sam vidio želju igrača i stvarno me veseli što se rađa jedna nova, mlada ekipa. Pritom bih stvarno naglasio da smo mi izgledali kao ekipa i to mi je najvažnije – izjavio je Rančić.

Spomenuti Zhoukouski bio je prvo ime susreta, a reprezentaciji se priključio tek prije nekoliko zbog obveza u klubu.

- Mislim da ovo ljeto imamo bogat program s reprezentacijom. Trenutno sam malo umoran zbog dalekih putovanja koje sam imao s klubom, ali smatram da sam apsolutno fizički spreman i motiviran za nastavak natjecanja.

Hrvatska – Mađarska 3:0 (25:12, 25:16, 25:14)

Split, Sportska dvorana „Gripe“, gledatelja: 400

Suci: Miroslav Juraček (Slovačka), Ana Matečić Stipaničev (Hrvatska)

Igrač utakmice: Tsimafei Zhukouski (Hrvatska)

Hrvatska: Zhukouski (3), Đirlić, Galić (14), Giljanović, Sedlaček, Dukić (4), Šestan (7), Višić, Peterlin, Pervan, Andrić (15), Mihalj (5), Perić, Smiljanić. Izbornik: Ivan Rančić

Mađarska: Szabo (5), Nagy (2), Bozoki (1), Papai, Banai (1), Keen, Kaszap, David (4), Blazsovics (1), Deak, Kalmar (3), Bögöly (1), Gebhardt (3), Krupanszki (1). Izbornik: Bogdan Tanase