Reprezentacija

Odbojkašice u Mariboru bruse formu za Osijek

Foto: cev.lu Foto: cev.lu

Ženska seniorska reprezentacija od nedjelje 7. svibnja nalazi se u Mariboru na pripremama za kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo, koji će se od 31. svibnja do 4. lipnja održati u Osijeku.

Na njemu će Hrvatska igrati s Gruzijom, Grčkom, Mađarskom, Austrijom i aktualnim prvakom Europe Rusijom, koja je prvi favorit naše kvalifikacijske skupine. Prvoplasirani na turniru u Osijeku izborit će plasman na Svjetsko prvenstvo, koje se iduće godine igra u Japanu. Drugoplasirani će u treći krug kvalifikacija koji će se igrati potkraj kolovoza.

U već tradicionalnoj bazi za pripreme hrvatskih odbojkaških reprezentacija, Draš Centru u Mariboru, pod vodstvom izbornika Miroslava Aksentijevića trenutno trenira 16 igračica. Od tehničarki Aksentijević na raspolaganju ima Anu Grbac, Klaru Perić i Mateu Ćurak. Korektorice su Samanta Fabris i Katarina Luketić, primačice/pucačice Lucija Mlinar, Karla Klarić, Lea Cvetnić, Katarina Pavičić, Marijeta Runjić. Srednje blokerice Ivana Prokopić(Miloš), Ema Strunjak, Božena Butigan i Lara Dežulović, libera Rene Sain i Nikolina Božičević.

- Priključit će nam se još i Katarina Barun Šušnjar, koja je prije nekoliko dana osvojila prvenstvo Italije s Novarom i bila MVP finala. Razgovarat ću i s Majom Poljak, koja je sezonu završila proteklog vikenda na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu, sigurno da je umorna od sezone. Postoji mogućnost i da se ona priključi reprezentacije, ali više o tome znat ću kroz koji dan- poručio je iz Maribora izbornik Aksentijević.

U stožeru ženske odbojkaške reprezentacije osim izbornika Aksentijevića su još pomoćni trener Tomo Dukarič, kondicijski trener Emil Baltić, fizioterapeuti Checco D'Altri i Da Toni Licardo, liječnik dr. Ivan Fattorini i koordinator ženskih reprezentativnih selekcija Mladen Pleše.

Ovog tjedna u planu su i prve prijateljske utakmice, dva puta će se igrati sa Slovenijom. Još dvije utakmice odigrat će se protiv američkih sveučilišnih selekcija koje se također nalaze u Mariboru na pripremama. Do 26. svibnja naša ženska reprezentacija ostaje u Mariboru, potom se putuje za Osijek. Prije početka kvalifikacija za 27. i 28. svibanj su u Osijeku dogovorene dvije trening utakmice s reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Moguće je da se dogovori još poneki prijateljski susret u Mariboru, izgledna je opcija utakmica s Italijom.