Reprezentacija

Prva pobjeda Francuske u Zlatnoj ligi

Autor: Četvrtak, 07 Lipanj 2018

Izbornik Igor Lovrinov u Francuskoj je započeo utakmicu u drugačijem sastavu nego u  prethodnim kolima Zlatne lige. Na mjestu primača umjesto Mije Jerkov zaigrala je Samanta Fabris, dok je dijagonalu igrala Sanja Gamma.

Iako ova utakmica nije imala nikakav rezultatski značaj, budući da se odbojkašice Hrvatske nisu plasirale na Final four, ušle su ponovno u utakmicu s gosta grča, koji je utjecao na veliki broj pogrešaka. Loš prijem servisa, slabi blok i dosta grešaka koštale su Hrvatsku gubitkom prva dva seta.

U trećem setu izbornik Lovrinov u igru uvodi Dinku Kulić i vraća Samantu Fabris na dijagonalu. Hrvatska je imala vodstvo tijekom cijelog trećeg seta i prednost od deset poena razlike te je vodila 24:17, ali Francuskinje opasnim servisima stvaraju pritisak Hrvatskoj i stižu do 24:23. Hrvatska ponovno odličnim napadom jedine raspoložene igračice na utakmici Samante Fabris dobiva set s 25:23.

U četvrtom setu ponovno loš prijem servisa iz kojeg se nije moglo ozbiljnije zaprijetiti raspoloženim Francuskinjama, Hrvatska gubi četvrti set, a Francuskinje upisuju prvu pobjedu u Zlatnoj ligi.