Reprezentacija

Započeo kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo za seniorke u Osijeku

Autor: Četvrtak, 01 Lipanj 2017
Započeo kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo za seniorke u Osijeku Foto: B.Banovec

Jučer, 31. svibnja u dvorani Gradski vrt u Osijeku započeo je kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo za seniorke. Uz Hrvatsku se za prolazak u daljnji tijek natjecanja bore Gruzija, Austrija, Mađarska, Grčka i Rusija. Pred ispunjenom dvoranom, pod vodstvom izbornika Miroslava Aksentijevića i pomoćnog trenera Emila Baltića naše su seniorke pobijedile prve protivnice, Gruzijke s uvjerljivih 3:0 (28:26, 25:11, 25:18).

Iako su djevojke u prvi set ušle pomalo dekoncentrirano, nakon gotovo pola sata igre osvojile su ga s 28:26. U preostala dva seta naše su seniorke bile dominantnije od protivnica te su ih osvojile bez poteškoća s 25:11 i 25:18.

Sljedeća utakmica je na rasporedu danas u 20:00, a naše djevojke igraju protiv reprezentacije Grčke koja je jučer nakon više od dva sata igre bila bolja od Mađarske.

Za našu reprezentaciju na kvalifikacijskom turniru igraju: Rene Sain, Ana Grbac, Nikolina Božičević, Božana Butigan, Ema Strunjak, Katarina Pavičić, Lara Dežulović, Ivana Prokopić, Katarina Barun Šušnjar, Samanta Fabris, Karla Klarić, Matea Ćurak, Lucija Mlinar i Katarina Luketić.