Reprezentacija

Ženska reprezentacija otputovala na pripreme u Maribor

Autor: Utorak, 24 Srpanj 2018

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija jutros je otputovala u Maribor, gdje će se pripremati za kvalifikacije za EP. Naše djevojke boravit će u Sloveniji do 12. kolovoza i odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

Novi izbornik Daniele Santarelli na raspolaganju će imati osamnaest igračica: Samantu Fabris, Anu Grbac, Bernardu Brčić, Vedranu Jakšetić, Nikolinu Božičević, Mateu Rajković, Emu Strunjak, Ivanu Prokpić, Martinu Šamadan, Betu Dumančić, Božanu Butigan, Sanju Gammu, Dinku Kulić, Luciju Mlinar, Katarinu Pavičić, Leu Cvetnić, Elenu Vukić i Antoniu Volmut.

„Ostajemo u Mariboru do 12. kolovoza i u tom periodu osim što se želim upoznati s tehničkim karakteristikama 18 igračica, morat ću im dati do znanja i objasniti moje ideje igre. Želim im prenijeti moje ideje; kako želim da igramo i u čemu moramo napredovati. Pogledao sam utakmice koje je Hrvatska odigrala tokom ovog ljeta, siguran sam da je baza jako dobra, ali će biti potrebno malo vremena za instalirati moju viziju i sistem kojeg se ja držim“ – rekao je izbornik Santarellli.

Naše djevojke igrati će u grupi B protiv reprezentacija Austrije, Švicarske i Albanije. Prva utakmica igra se u Zgrebu, Podsusedu 15. kolovoza protiv reprezentacije Albanije.

„Naravno da nam je cilj kvalificirati se na EP, međutim naš prvi cilj je napredak i odrastanje u igri. Ne poznajem jako dobro naše protivnike, jer sam uvjeren da ćemo trebati prvenstveno misliti samo na nas. Uskoro krećem skautirati i naše protivnike. Mislim da ždrijeb koji imamo, ide u našu korist i nadam se da ću vidjeti već dobre stvari u našoj igri početkom ovih kvalifikacija.“ – rekao je na kraju izbornik Santarelli.