Intervjui

Goran Jovanović: Svi jedva čekamo da turnir počne!

Autor: Petak, 25 Travanj 2014

Hrvatske juniorke danas kreću u lov na izravan plasman na Europsko prvenstvo na kojem nas nema od 2008. godine.

Izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije Goran Jovanović rezimirao je tijek priprema, te najavio kvalifikacije za juniorsko Europsko prvenstvo, koje se od danas do nedjelje igraju u Rovinju.

Tijek priprema i odrađeno za vrijeme njih, utakmice na turniru u Italiji?

S pripremama smo krenuli u Puli 11.4, radilo se jako dobro, mali problem je što su nam se četiri odbojkašice OK Poreč pridružile nešto kasnije. Zadovoljan sam odrađenim, radili smo dobro, napravili puno posla, djevojke su radile odlično. Pohvalio bih i njih i cijeli stručni stožer, smatram da je ovo ekipa s puno potencijala. Igrali smo i na turniru u Italiji gdje smo osvojili 3. mjesto, pobijedili u pet utakmica, izgubili jednu od Slovenije. U susretu za treće mjesto bili smo s 3:0 bolji od kadetske reprezentacije Njemačke.  

Očekivanja od turnira u Rovinju?

Naša očekivanja su velika, igramo na domaćem terenu i to nosi određeni pritisak. Počinjemo protiv Norveške, prva utakmica nosi određeni pritisak, ali svi jedva čekamo da turnir počne i da se nađemo na terenu. Potom igramo protiv Portugala, koji se čini kao najslabija ekipa, ali vidjeti ćemo kako će to izgledati na terenu. Potom u nedjelju Turska, naša želja je da završimo kao prvi i na taj način izborimo direktan plasman na Europsko prvenstvo. Turska je jaka reprezentacija, prošle godine bili su treći na kadetskom prvenstvu Europe. Iza njih su duge pripreme, ali pokušati ćemo ih pobijediti. Nekih većih problema s ozljedama nemamo, one manje rješavaju naši fizioterapeuti.

Imate li kakvu poruku za kraj?

Htio bih zahvaliti OK Rovinj koji nam je maksimalno izašao u susret tijekom ovih priprema. Također i čitavom stručnom stožeru te vodstvu HOU-e, imali smo dobre uvjete i napravili dobar posao tijekom priprema. Želja nam je svima njima zahvaliti na pruženom, rezultatom na terenu.

Autor: M. G.