Igor Lovrinov: Mladost je miljama ispred nas u svemu

Objavljeno: Srijeda, 02 Siječanj 2019 10:01 Autor:

Prošla sezona je bila izvanredna, a ova polusezona je na tom tragu. Vratili smo se u vrh, među prve četiri ekipe i to nas jako veseli, kaže trener odbojkašica Rijeke CO.

Odbojkašice Rijeke CO na zimsku su stanku otišle kao treća ekipa Superlige, s tri boda zaostatka za drugoplasiranim Olimpikom.

Riječanke su polusezonu dosta dobro odradile sa osam pobjeda i četiri poraza, a tako se očekuje i u nastavku.

- Godina je bila u skladu sa očekivanjima. Prošla sezona je bila izvanredna, a ova polusezona je na tom tragu. Vratili smo se u vrh, među prve četiri ekipe i to nas jako veseli. Cure dolaze, imamo finu generaciju iza ove, tako da se idućih nekoliko godina ne moramo bojati da će nam se ponoviti ona ružna situacija kada smo ispali iz lige, kaže trener odbojkašica Rijeke CO Igor Lovrinov.

Klub je stabilan i funkcionira dobro u okvirima svojih mogućnosti.

- Sve je ok, iako vlada besparica u sportu. Djevojke koliko toliko redovito treniraju jer im odbojka nije prioritet već škole i fakulteti, ali bez obzira na to prilično su redovite. Događa se da ne mogu na putovanja ako su utakmice kroz tjedan, zbog svojih obaveza. To se ne bi trebalo događati u ovom rangu natjecanja, ali se događa i to je povezano sa financiranjem sporta, dodaje Lovrinov.

Riječanke su svojedobno bile najbolji hrvatski klub, posljednjih godina to je zagrebačka Mladost.

- Teško da se možemo nositi sa Mladosti, oni su miljama ispred nas, prije svega logistički, a imaju i uvjete o kojima mi možemo samo sanjati. Teško je očekivati da ih se može ugroziti. Trebalo bi se nešto drastično promijeniti u gradu i financiranju sporta da se mi vratimo na puteve stare slave, zaključio je Igor Lovrinov.