Ino Krnić: 'Za mene je ovo poseban susret!'

Objavljeno: Četvrtak, 05 Listopad 2017 09:11 Autor:
Inoslav Krnić, HAOK Mladost Proenergy Inoslav Krnić, HAOK Mladost Proenergy Foto: odbojka.hr

Nakon dugogodišnjeg izbivanja Inoslav Krnić opet je u redovima zagrebačke Mladosti. Iskusan, sposoban i uvjerljiv kapetan je momčadi sa Save pred kojom je ovih dana početak domaće sezone.

Kakav je osjećaj vratiti se doma?

-Lijepo je vratiti se ondje gdje je sve počelo. Prije 26 godina sam u ovom klubu odradio svoj prvi odbojkaški trening, naučio osnove ovoga sporta u sljedećih 8 godina i onda otišao u inozemstvo iz kojeg sam se vratio, recimo, zatvoriti krug. Nadam se da će tako i biti.

Utakmicom Superkupa započinje domaća sezona. Odmah na dugogodišnje rivale – Kaštelane?

-Utakmicom Superkupa otvaramo domaću sezonu. Za mene je to poseban susret. Prelijepe uspomene nosim iz Kaštela, još iz one sezone kada sam nastupao za njih i osvajanja prvog naslova prvaka Hrvatske u klupskoj povijesti. Puno dragih lica očekujem sutra vidjeti. Protivnik je najveći mogući u hrvatskoj odbojci - šesterostruki uzastopni prvak Hrvatske i samim time, a i zbog domaćinstva, favorit u ovom dvoboju.

Kakva su očekivanja uoči susreta?

-Naša očekivanja su sportska, nadamo se dobroj utakmici s naše strane koja bi nam otvorila mogućnost osvajanja ovog trofeja, ali smo svjesni da će za tako što biti potrebno odigrati vrhunsku utakmicu.

Sastav Mladosti je u odnosu na prošlu sezonu izmjenjen. Kako ti se čini postava koju predvodiš?

-Sa svim momcima sam jako zadovoljan. S nekima se dobro poznam, a s ovim drugima, mlađima, se upoznajem u hodu. I oni sa mnom. Ima tu velikog potencijala, preostaje raditi.

Već za koji dan počinje i prvenstvo. Ima li zagrebačka Mladost sastav za državnog prvaka?

-Prvenstvo počinje za par dana. Pozicije su jednake kao i posljednjih nekoliko godina. Ne treba se već sada koncentrirati na kraj sezone jer puno je toga pred nama i sezona je duga. Dan po dan je najbolji pristup. Naravno da svi igramo za krajnji cilj, naslov prvaka, i bilo bi sjajno vratiti titulu u Zagreb. Ipak, u mi ne ulazimo u sezonu kao favoriti već naši imenjaci iz Kaštela. Na nama je da ih "ulovimo", a to neće biti nimalo lako.