Ivan Rančić: Nezahvalno je prognozirati finale doigravanja

Objavljeno: Srijeda, 25 Ožujak 2015 15:12 Autor:
Ivan Rančić Ivan Rančić

Aktualni prvak Hrvatske Mladost Marina Kaštela u doigravanje kreće s ''jedinice''. O sezoni u koju su ušli u bitno pomlađenom sastavu, te o doigravanju koje danas kreće razgovarali smo s trenerom prvaka Hrvatske, Ivanom Rančićem.

Ivane u sezonu ste ušli pomlađeni, dosta mladih igrača dobilo je priliku, ali nije vas to omelo da prvenstvo završite kao prvi?

- Moram priznati da nisam očekivao ovakvu bodovnu razliku na kraju lige za prvaka, ali mislim da smo svojim igrama i radom kroz čitavu sezonu zasluženo na prvom mjestu. Još važnija činjenica je da smo promovirali nekolicinu junioraa čak i kadeta, koji su pokazali da u vrlo kratkom vremenu mogu postati nosioci igre u narednim sezonama.

Tko se od mlađih igrača nametnuo, tko je po tebi najviše napredovao, a tko se ove sezone prometnuo u vođu momčadi?

- Napredak je pokazala gotovo cijela ekipa u odnosu na prošlu sezonu,a  to je vidljivo u fizičkom, taktičkom i tehničkom smislu.Junior Đirlić je apsolutno pokazao da će uskoro postati igrač za velike klubove, Ščerbakov koji igra na poziciji dizaca je također pokazao  napredak, kako fizički tako i taktički,kao i Šestan i Giljanović za koje smatram da također mogu uskoro biti od velike koristi u seniorskoj reprezentaciji. Vincek je također pokazao veliki napredak u odnosu na prošlu sezonu,Šarčević igra standardno dobro kao i Glaurdić.

Kako ste i najavljivali ekipa je rasla kako je sezona odmicala, prilično rano osigurali ste jedinicu, pa ste u posljednjim utakmicama dosta rotirali, isprobavali i uigravali se za play-off ?

- Kako sam i najavio ekipi je trebalo vremena da se uigra, da rad sjedne, jer ja sam zahtjevan trener i volim voditi računa o detaljima, odnosno sve temeljim na velikoj količini rada,tako da smo u ligi četiri pokazali pravo lice i praktički dali svim igračima šansu, a oni su to potpuno opravdali, odnosno nije se uopće dogodio pad u kvaliteti igre.

Mali osvrt na turnir MEVZ-e, ove sezone niste igrali Europu, a pošto se Mevza- nije igrala kao prethodnih godina niste imali ni međunarodnih utakmica, tvoje mišljenje je li to nedostajalo ekipi kako bi dodatno napredovala, dobila još na iskustvu ?

- MEVZA Cup nam je bio od velike koristi, jer je ekipa kroz tih par jakih utakmica dobila na samopouzdanju,a mi dogodine sigurno nastupamo u Mevzi jer želimo da naši mladi igrači igraju u jačoj konkurenciji. Hrvatska liga je izjednačena, ali na prosječnom nivou i u jednoj fazi naši igrači koji posjeduju veliki talent nemogu napraviti iskorak u napredovanju.

Pred vama je doigravanje, u četvrtfinalu Šibenik, konačno se i vama malo posložilo, nećete daleko, puno vremena tijekom sezone gubili ste na putovanje, Mladost Marina Kaštela kao jedini klub iz Dalmacije u 1. Skupini najviše je putovao ove sezone, u kakvom stanju ekipa kreće u obranu naslova prvaka Hrvatske ?

- Dobro nam je došlo da je Šibenik u četvrtfinalu, jer ne putujemo, a poznato je da tijekom sezone putujemo trostruko više od većine ekipa, pa nas to dodatno troši. Svakako protiv Šibenika neće igrati ozljeđeni Šestan, ali bez obzira mislimo igrati maksimalno ozbiljno, protiv iskusne ekipe Šibenika, koju dobro poznajem.

Sve nekako vodi tome da bi ove sezone mogli gledati reprizu prošlogodišnjeg finala prvenstva, zagrebačka Mladost uz Vas je najozbiljniji kandidat za titulu? Može li netko ugroziti to finale, Zagrepčane ste dobili sva četiri puta u prvenstvu, ali izgubili onu najvažniju utakmicu u finalu kupa u Rovinju?

- Ja želim prvo proći Šibenik, tek onda misliti o protivniku u polufinalu, a prognozirati finale je nezahvalno, jer su ekipe mlade i malo opuštanje, odnosno eventualne treće utakmice mogu biti jako izjednačene. Logično je da nas i Mladost vide u finalu, obzirom da je to zadnjih pet godina postala tradicija. Iako smo izgubili kup, odnosno dobili sve utakmice u prvenstvu, smatram da ako se dogodi to finale da su šanse izjednačene i da će dosta faktura odlučivat o tituli. Smatram da kvalitetu za ulazak u finale imamo, i da se možemo suprotstaviti bilo kojem protivniku koji uđe u finale.

 Autor: M.Gojak