Intervjui

Jadranko Kirić: Pokušati ćemo ponovno ostvariti najbolji rezultat u povijesti kluba

Autor: Utorak, 07 Listopad 2014

U vezi skorog početka 1.A Hrvatske lige za odbojkaše razgovorali smo s trenerom OKM Centrometal Jadrankom Kirićem i igračem Ivanom Kurtešom, koji igra na poziciji primača. Centrometal prvenstvo otvara gostovanjem kod Rijeke u subotu 11. 10.2014. s početkom u 18:30 sati u dvorani Mladosti na Trsatu.

Sa pripremama smo započeli sredinom kolovoza. Odradili smo sve planirano, odigrali deset pripremnih utakmica. Imamo iskusnu momčad koja ima iza sebe više zajedničkih sezona. Od prošlogodišnjeg kadra nema više Kovača koji je prestao sa aktivnim igranjem. Zahvaljujemo mu na svemu što je napravio za naš klub u brojnim sezonama koje su iza nas. Vincek je otišao na posudbu u Kaštelu, mladi Kocijan zbog obveza na fakultetu na posudbu u Rovinj. Nema niti Vabeca koji se preselio u Zadar - na pripremni period osvrnu se trener Centrometala Jadranko Kirić, potom nabrojao kadar na koji računa u predstojećoj sezoni:

- U klub je došao Demirović, vratio se Palinkaš,a ako će trebati tu su i Marin Posavec i Makarov. Dodali smo neke nove perspektivne mladiće. Licencirali smo 16 igrača. Na mjestu tehničara su Gotal, Karlo Novak i Makarov. Demirović je korektor što može odigrati I Palinkaš. Srednjaci su Čičković, Palinkaš, Ivan Novak, Puđa, Kopačević I Marin Posavec. Primači su redom Kurteš, Tomica Posavec, Juras, Stanković I Marciuš, te libero Petran.

Ciljeve i ambicije kluba u sezoni iznio je primač Ivan Kurteš:

- Cilj je u prvom dijelu biti među prve četiri momčadi i ući u prvu skupinu druge faze natjecanja. Tada se boriti za što bolji plasman. Isto tako u kupu ući na Final-four. Vjerujemo da imamo momčad da to ostvari, ali to treba potvrditi na terenu.

Kurteš je potom usporedio ovogodišnju ekipu s onom koja je igrala lani:

- Držimo da mi imamo jaču ekipu nego lani, ostale ne bih komentirao, još manje podcijenio. Niti nekoga posebno izdvajao. Treba ići utakmicu po utakmicu. Počevši od prvog kola. Sve su ekipe dobre i protiv svakog treba igrati maksimalno da se ostvari pobjeda.

Za kraj trener Centrometala Kirić zahvalio se onima koji daju podršku klubu:

- Ulazimo u našu trinaestu uzastopnu prvenstvenu sezonu. Zahvaljujemo svima koji to omogućavaju. Na prvom mjestu glavnom sponzoru kluba macinskom Centrometalu. Isto tako i vodećim ljudima Općine Nedelišće i županijske sportske zajednice. Kao i svim ljudima koji na bilo koji način pomažu klubu. Iskoristio bi priliku pozvati sve ljude kojima nešto znači naš klub da budu uz nas i obećajem da ćemo pokušati ponovno ostvariti najbolji rezultat u povijesti kluba. Za to nam treba podrška svih.

Autor: M. Gojak