Intervjui

JOSIP VOJAK: U Rijeku sam došao zbog djevojke na vikend, a na kraju sam ostao

Josip Vojak Josip Vojak Foto: K. Sirotich

Dogode se dani u tjednu kada na treningu baš ne izgledamo tako, ima jako puno grešaka. Ali ima i napretka. I nadam se da ćemo sa svakom novom utakmicom još bolje igrati.

Odbojkaši Rijeke nastavljaju u istom ritmu. Nakon velikog iznenađenja u Splitu na Trsatu su pobijedili i aktualnog prvaka.

Teško je reći kako će se sezona razvijati, ali već sada je jasno da Riječane više nitko neće neozbiljno shvatiti.

- Drago mi je da se koroni unatoč našlo i ponešto gledatelja. Da smo očekivali pobjedu i nismo, bila je potajno prisutna želja da možemo možda uzeti set ili bod, ali ispalo je još i bolje. Uzeli smo dva boda, za trećim ne treba žaliti. Mlada smo ekipa, ovo je i više nego dobro, započet će Josip Vojak, prvo ime trsatske utakmice.

Nismo očekivali pobjedu, nismo očekivali pobjedu. Te rečenice poput neke mantre provlače se kroz sve dosadašnje riječke utakmice. A prema prikazanom protiv Ribola Kaštele ova momčad apsolutno se ima pravo protiv svakoga nadati pobjedi. Naravno, sve dok budu na okupu i dok budu igrali ovako kako igraju sada.

- Meni je drago ako to tako izgleda. Dogode se dani u tjednu kada na treningu baš ne izgledamo tako, ima jako puno grešaka. Ali ima i napretka. I nadam se da ćemo sa svakom novom utakmicom još bolje igrati i da ćemo te greške ispraviti, odnosno igrati sve ljepšu odbojku. A onda ćemo to opravdati rezultatom.

Vojak, Dukić, Lasić, Smiljanić od reda su iskusni igrači u postavi, provjereni odbojkaši koji godinama igraju i čije se kvalitete jako dobro znaju.

No, ostatak postave od reda čine golobradi mladići koji tek skupljaju prve ozbiljne minute provedene na parketu, a opet na trenutke djeluju sigurno i zrelo.

- Meni je drago da se polako opuštaju, dobijaju priliku i iskorištavaju je. Naravno, ima tu i utjecaja nas nekoliko starijih igrača, na utakmicama i treninzima pokušavamo ih potaknuti na te akcije, a i tražimo od njih puno. Mislim da, bez obzira što su mladi, to uopće nije loše.

Vojak je iz Slavonskog Broda. Kada je dolazio u Rijeku nije došao zbog odbojke. Ali nije došao slučajno.

 - Studirao sam u Osijeku, igrao za Mursu. Jednu godinu u Domaljevcu u BiH Premijer ligi i zadnju godinu u Mladosti iz Brčkog. U Rijeku sam došao kada je bila korona kriza, došao sam na jedan vikend, a na kraju se taj vikend produžio na šest mjeseci. Bio sam na nekoliko treninga s dečkima iz Rijeke jer ih sve preko odbojke poznajem i na kraju je to ispala jedna lijepa priča. Došao sam prvenstveno zbog djevojke, a na kraju se ispostavilo da sam ostao.

Baš lijepa priča. I odbojkaška. Nije tajna da je Josipova djevojka jedna od stožernih igračica u drugom riječkom superligašu, Ivona Bakarčić.

- One su ove godine oslabljene u odnosu na prošlu, ali ima jako puno kvalitetnih mladih djevojaka, zaključit će Vojak.