Intervjui

Katerina Černjeka: Sigurna sam da će većina nas ostati i dogodine

Autor: Subota, 30 Ožujak 2013
Katerina Černjeka Katerina Černjeka Foto: Sandro Donda
Katerina Černjeka kapetanica je odbojkašica Kostrene koje su savršenim nizom od osam uzastopnih pobjeda zaključile natjecanje u četvrtoj jakosnoj skupini i uvjerljivo osigurale ostanak u prvoj državnoj ligi.

Katerina Černjeka kapetanica je odbojkašica Kostrene koje su savršenim nizom od osam uzastopnih pobjeda zaključile natjecanje u četvrtoj jakosnoj skupini i uvjerljivo osigurale ostanak u prvoj državnoj ligi. No, kapetanica ipak nije zadovoljna cijelom sezonom

Pa nisam zadovoljna prvim dijelom sezone, jer smatram da smo mogle bolje. Istina, tada nas je bilo malo, a i pogodile su nas neke ozljede i bolesti, a što se drugog dijela tiče jako sam zadovoljna, baš smo se lijepo posložile. Kada su nam se priključile Valentina Vrbanc, Mia Todorović i Jelena Savić bilo je sve puno ljepše i lakše.

Nakon završetka natjecateljske sezone krenule ste u obračune sa ispitima na fakultetima?

Obzirom na stanje u hrvatskoj odbojci u ovome trenutku svima je jasno da se ne možemo i ne smijemo osloniti samo na odbojku, jer od odbojke se kod nas ne može živjeti. Ako se to tako shvati, onda je jasno zašto su nam fakulteti i obrazovanje na prvom mjestu.

Što biste eventualno promijenili u sezoni iza vas?

- Teško je sada pričati o detaljima, ali ja sam tip osobe koja smatra da uvijek može bolje pa tako mislim da smo mogli bolje odraditi i sezonu koja je završila prošle subote.

Kakvi su planovi za narednu sezonu, ostajete li u Kostreni?

- Sigurna sam da će nas većina ostati u Kostreni i dogodine iako je još uvijek rano o tome govoriti. Sada još nekoliko mjeseci treniramo za svoj gušt, a onda ćemo sjesti i vidjeti što i kako u narednoj sezoni. Ja osobno nemam nikakvih konkretnih planova za odlazak, dakle gotovo ću sigurno ostati u Kostreni i učiniti sve da napravimo barem korak više, što znači da pokušamo ući u treću jakosnu skupinu, zaključila je Černjeka.

sportcom.hr