Intervjui

Krešimir Jurić: Da mi je netko prije sezone rekao da ćemo ući u Superligu, rekao bih da je to znanstvena fantastika

Autor: Nedjelja, 02 Travanj 2017

Odbojkašice Rijeke CO sezonu su zavšile plasmanom u Superligu i ispadanjem u četvrtfinalu doigravanja za prvaka.

Zagrebačka Mladost u dvije utakmice je bila bolja, iako u drugom susretu u Rijeci domaće su odbojkašice pokazale zube, imale 2:2 u setovima i 13:13 u odlučujućem petom setu.

- Ne znam da li da kažem napokon ili nažalost je gotovo. Stvarno smo dosta toga napravili i vrijeme je da se odmorimo. Cure du dokazale da mogu, dale su svoj maksimum protiv odlične ekipe Mladosti. Ne znam je li se Mladost lošije pripremila ili su nas malo podcijenili. Sretan sam jer smo puno dobroga napravili, plasirali smo se u Superligu, igrali četvrtfinale, a da nam je netko to rekao uoči početka sezone, odgovorio bih mu da je to znanstvena fantastika, počeo je priču trener odbojkašica Rijeke CO Krešimir Jurić.

Mogućnosti riječke ekipe otkrivale su se tijekom sezone. Potencijal je rastao iz utakmice u utakmicu i cure su igrale sve bolje.

- Ja i dalje mislim da još uvijek ima prostora za napredak kod svih igračica, ne samo u onima koje imaju veću minutažu. Nisu dosegle još svoj vrh, mlade su to djevojke i u svakoj od njih još ima nešto. Žao mi je da smo završili jer smo bili u pozitivnom nizu i u još nekoliko utakmica bi sigurno pokazale sve što znaju. No, relano Mladost je bolja ekipa, u subotnjoj utakmici smo dali zadnji atom snage i bez obzira na poraz ja sam doista zadovoljan. Pokazale su i sebi i drugima da se mogu nositi sa Mladosti. U prvoj utakmici je bilo drugačije, ali dosta njih nikada nije igralo u Domu odbojke, bile su malo impresionirane. Skidam kapu svim curama jer sa strane čujem da su ljudi zadovoljni kako se igra, kako se cure bore, daju sve od sebe, a to je najvažnije i zbog svega što su potrpile od Lovrinova i mene. No, ja težim tome da se nakon utakmice pogledaju u ogledalo i znaju da su dale sve od sebe, pojašnjava Krešimir Jurić.

Seniorski dio pogona će do srijede biti na odmoru. Nakon toga kreću treninzi, ali u laganije ritmu tijekom travnja jer treba spremiti kadetkinje i mlađe kadetkinje za njihove važne utakmice.

- Pokušat ćemo još neke greške ispraviti, ako bude išlo jer curama kada ne treniraju dva dana treba tjedan dana da opet uđu u ritam, dodaje Jurić.

Rijeka, odnosno riječka regija ima tri ženska odbojkaška prvoligaša. Rijeku u Superligi i Drenovu i Kostrenu u Prvoj ligi. Izvjesno je da se za budućnost ženske odbojke ne treba bojati.

- Mi smo skroz pomladili ekipu prije četiri godine. Drenova je svake godine sve bolja, malo je nedostajalo da uđu u Superligu. Kvalitetu imaju, sjajne igračice poput Kalebić i Pešut. Kostrena je ekipa koja najmanje trenira od svih nas, ali su se uspjeli spasiti. Imaju i oni kvalitetu, i iskusne igračice poput Zdrilićke. Čisto sumnjam da bi uspjelo doći do fuzije ta tri kluba. Ženska odbojka je na dobrom stupnju, ima puno djece u našim školama odbojke, tu je još i Grobničan. Dobro se radi i mislim da možemo svi još napredovati, zaključio je Jurić.