Lara Štimac: Želim se kvalificirati na EP za juniorke!

Objavljeno: Utorak, 17 Travanj 2018 09:12 Autor: M. G.
Ponuda ima ali trenutno razmišljam samo o reprezentaciji Ponuda ima ali trenutno razmišljam samo o reprezentaciji Foto: odbojka.hr

Iako joj je tek 17 godina Lara Štimac već je dvije sezone standardna igrača kluba sa Save. Izuzetno zahtjevna klupska sezona ostala je za njom, osvojila je sa svojim sastavom državni Kup i državno prvenstvo, pobjednički pehari već se sjaje na polici u Trofejnoj dvorani Doma odbojke.

Nakon finalnog doigravanja za titulu državnih prvakinja Lara se već sljedećeg dana priključila juniorskoj reprezentaciji koja marljivo trenira u Poreču pod budnim okom trenera Miodraga Stojakovića i njegovog pomoćnika Ivice Radočaja.

Q Koji je plan i raspored ženske juniorske reprezentacije?
A Trenutno smo na pripremama u Poreču gdje treniramo dva puta na dan, te se tako nastojimo pripremiti za nadolazeće kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Uz to će nam organizirati što vise prijateljskih utakmica kako bi se što bolje uigrali.

Q Kakva je atmosfera među djevojkama?
A Atmosfera je odlična. Radimo na tome da budemo što bolja ekipa, nema nikakvog pritiska i dapače, sve je opušteno. Po prvi puta se susrećem sa sportskim psihologom s kojom imamo vježbe za koncentraciju, radimo na povjerenju i pokušavamo stvoriti zajedništvo.

Q Kakava su očekivanja vezana za reprezentativne utakmice?
A Očekivanja su velika. Želimo se kvalificirati na Europsko prvenstvo koje će se održati u rujnu ove godine u Albaniji

Q Za razliku od prijašnjih godina, ove se po prvi puta junorski sastav dulje vrijeme uigrava i priprema za predstojeće akcije. Kako ti se to čini?
A Smatram da se počelo više ulagati u hrvatsku odbojku i da je to jedan veliki korak prema napretku. Dva tjedna priprema bi nam trebalo biti dosta da se uigramo i da to što bolje odradimo.

Q Iza tebe je prilično naporna klupska sezona. Mladostašice su kroz prvenstvo prošetale neokrznute porazom. Tek jedan mali posrtaj u finalnoj seriji koji vam nije naškodio... Prilično imozantno, nije li?
A Sezona je bila i više nego naporna. Jako puno utakmica, treninga, pripremanja, ali isplatilo se. Iza mene je jedna odlična sezona. Dvostruka kruna se vratila na Savu, ušle smo u Final4 Mevze i to su bili ciljevi koje smo ostvarili. Međutim, ja o kraju još ne razmisljam. Sada želim ostvariti što bolje rezultate reprezentacijom, a onda sve do 7. mjeseca indvidualno trenirati i pripremati se za nadolazeću sezonu.

Q Spomenula si nakon osvajanja prvenstva kako pomalo žališ jer sljedeće sezone klub vjerojatno neće igrati u istom sastavu. Kakvi su tvoji planovi? Razmišljaš li već o jeseni i novoj klupskoj sezoni?
A Nijedna sezona mislim da neće biti kao ova. Međusobno smo se svi toliko povezali, i cure i treneri, postali smo mala obitelj i zato će biti jako teško ukoliko dođe do promjena. Što se mene osobno tiče, ponuda ima, ali još dobro moram razmisliti. Profesionalna karijera je tek počela. Još od malih nogu sanjam o vrhunskoj odbojci. Uvijek sam se zamišljala među našim zvijezdama, a prošlo ljeto imala sam priliku igrati s nekima od njih u seniorskoj reprezentaciji. Polako idem k svom cilju. Svjesna sam da ima još puno prostora za napredak. Spremna sam raditi jer mi to nikada nije predstavljalo problem i nadati se da će mi se trud na kraju isplatiti.