Intervjui

Lea Grahovac: Ulazak u najjaču skupinu

Autor: Utorak, 12 Kolovoz 2014

Naša sugovornica je Lea Grahovac. Svima nama poznata odbojkašica osječkog prvoligaša i tehničarka koja najavljuje u narednoj sezoni napad na ulaz u najjaču skupinu hrvatske ženske odbojke.

- Vrlo gust raspored bio je prosle  sezone sto se tiče klubskih obveza. Svaki vikend smo imali prvenstvene utakmice, ali budući da smo vrlo mlada ekipa osvojili smo tek 12.mjesto u konkurenciji 15 prvoligaških sastava. Ali sa pojačanjem tj dolaskom igračica Dunje Novalić i Ines Nikšić u naš klub  nadamo se boljem plasmanu sljedeće sezone. Sigurna sam da ćemo uz njih, te uz pojačane i kvalitetnije treninge ostvariti naš zajednički ciljc, a to je ući u prvu jakosnu skupinu i biti među osam najjačih. A što se ticč moje uloge u klubu izuzetna mi je čast biti prva tehničarka ali sam isto tako svjesna da trebam još puno dodatno raditi kako bih opravdala sva moja očekivanja i očekivanja svih onih koji su mi ukazali povjerenje. Nemam nekog posebnog uzora tehničara ali  pratim rad starijih igračica u seniorskim reprezentacijima jer se i tako puno toga može naučiti.

- Po završetku prvenstva intenzivno smo se pripremali za kadetsko i juniorsko državno prvenstvo. Oba puta nam je zlato izmaklo za dlaku. Ali ništa zato, sve je to sport. Sljedeće godine zlato je sigurno naše.
 
- U travnju smo krenuli s reprezentativnim pripremama u Puli koje su trajale oko 2 tjedna. Uslijedio  je jak turnir u Pordenoneu (Italija) gdje smo osvojili broncu.. Nažalost na europsko juniorsko prvenstvo se nismo uspjeli kvalificirati.
 
- Završila sam drugi razred jezične gimnazije. Naravno da je teško uskladiti školske i sportske obveze. Gimnazijski program je vrlo zahtjevan i vrlo je malo vremena za temeljito učenje zbog svakodnevnih sportskih obveza. No uz super razrednicu i profesore koji imaju razumjevanja uspjevam savladati sve prepreke.

- Ljeto  je također vrlo aktivno. Bila sam na studijskom putovanju u Londonu sa školom, pa kratko na moru, Kopika - odbojka na pijesku, izlasci s prijateljima, a prije nekoliko dana  počeli smo i s pripremama u klubu.
Nisam  još posve sigurna što bih studirala poslije srednje skole. Ali sam zato 100 posto sigurna da želim nastaviti igrati odbojku bez obzira koji fakultet upišem. Bitan mi je uz fakultet i napredak u mojoj sportskoj karijeri pa makar to bilo i u nekom drugom gradu ili zemlji.

Autor: D. R.