Intervjui

Liverić: Pobjedom nad kaštelanskom Mladosti potvrdili bismo drugo mjesto

Autor: Subota, 10 Studeni 2018
Odbojkaši Rijeke sa trenerom Velimirom Liverićem Odbojkaši Rijeke sa trenerom Velimirom Liverićem Foto: MOK Rijeka

Odbojkaši Rijeke na vrhu su prvenstvene ljestvice nakon pet kola. Prvi pratitelji zagrebačka i kaštelanska Mladost imaju utakmicu manje i to međusobnu.

Riječki odbojkaši u nedjelju na Trsatu (17 sati) igraju derbi sa Mladosti iz Kaštela.

-  Pobjedom bismo potvrdili drugo mjesto i pokazali da imamo velike šanse osvojiti na kraju drugo mjesto. Malo nas je pokolebao poraz u Nedelišču i ispadanje iz Kupa, ali mislim da su se moji dečki oporavili te da im to neće smetati u utakmici protiv Kaštelana, rekao je trener odbojkaša Rijeke Velimir Liverić.

Riječani su uoči početka sezone najavili da će se boriti za jedno od prva tri mjesta.

- To se i obistinilo. Krenuli smo dobro, zadnjih par utakmica smo igrali toplo - hladno, onda smo u Nedelišču odigrali posve hladno i sada je vrijeme da se opet ugrijemo, slikovito dodaje Liverić.

Odbojkaši Rijeke gotovo su uvijek u vrhu sa obje Mladosti.

- Zadnjih desetak godina smo stalno tu negdje. Lošiji smo bili kada je bila veća smjena generacija. Treniramo svakodnevno, kada radne i fakultetske obveze dozvoljavaju treniramo i po dva puta dnevno. Cilj svima nama je da igramo dobro, da se ne mučimo na terenu. Svima je lakše jer ove sezone nema ispadanja zbog širenja lige iduće sezone tako da se igra slobodno i bez ikakvog straha, smatra Liverić.

Domaći odbojkaši protiv kaštelanske Mladosti su prošle godine imali okršaj u finalu Kupa.

- Dobra su ekipa u izmjenjenom sastavu u odnosu na lani, ali sa kvalitetnim pojačanjima. Uigrani su, visoki su, tu su negdje sa nama. Mi smo isto promijenili sastav, i nama i njima tri igrača ne igraju od prošle sezone, ali nabrijani smo. Utakmica će biti zanimljiva sa dobrom igrom i nitko tko dođe gledati neće požaliti, zaključio je Velimir Liverić.