Intervjui

Livio Tončinić: Malo je ekipa u Hrvatskoj koje toliko vremena igraju bez plaće

Autor: Nedjelja, 23 Prosinac 2012
Za vrijeme finala Kupa Hrvatske protiv Azene, Livio Tončinić, predsjednik ŽOK-a Rijeka, stajao je na svom standardnom mjestu.

Za vrijeme finala Kupa Hrvatske protiv Azene, Livio Tončinić, predsjednik ŽOK-a Rijeka, stajao je na svom standardnom mjestu. Prvi čovjek najtrofejnijeg riječkog prvoligaša gotovo uvijek stoji negdje uz sporedni ulaz, u blizini rukometnog gola. Iako je sudjelovao u osvajanju niza trofeja bilo je jasno da je ovaj Kup poseban. Ne zbog važnosti, već zbog situacije u kojoj je osvojen. Nakon utakmice ušao je na parket i čestitao svim igračicama.

- Ovo je prelijepo, posebice zbog toga jer smo osvojili Kup u teškoj situaciji, kako financijskoj tako i igračkoj. Cure su pokazale pravi odnos i mogu reći da ima malo ekipa u Hrvatskoj koje ovako dugo igraju bez plaće kao što je moja. Time iskazuju poštovanje prema treneru, predsjedniku i gradu koji predstavljaju, rekao je Livio Tončinić, predsjednik ŽOK-a Rijeka nakon osvajanja 19. trofeja od hrvatske samostalnosti.

Kada se na sve doda činjenica da Tamara Sušić sjedi na klupi i ne može igrati jer se još oporavlja od ozljede koljena, a Katarina Pilepić koja je mijenja ne može sudjelovati u napadu, odnosno ne može smečirati zbog ozljede ramena, onda je jasno što bi tek Rijeka mogla kada bi sve igračice bile zdrave.

- Utakmica protiv Azene bila je lijepa za oko. Ostale ekipe žele nas pobijediti što prije, ali trebat će im određeno vrijeme da nas skinu s vrha. Žao mi je što Poreč nije izborio finale, bilo bi više ljudi i bila bi bolja atmosfera, ali mi smo pobijedili, najbolji smo i to je sada najvažnije, ustvrdio je Tončinić kojem je telefonskim putem čestitao i gradonačelnik Vojko Obersnel.

Još kada se zatvori financijska situacija, gdje će Rijeci biti kraj.

- Nadamo se da ćemo riješiti to pitanje kroz nekoliko dana i zatvoriti financijsku konstrukciju za cijelu sezone, te da ćemo opet biti ekipa kao što smo bili prije nekoliko godina, ustvrdio je Tončinić.

Logo Croatia osiguranja na dresovima dobar je početak. Napokon nekim igračicama na leđima neće pisati tuđa prezimena jer nije bilo novaca za nove dresove pa su morali igrati u onima od prošle sezone.

- Dobili smo jednokratnu pomoć od Croatia osiguranja, radimo na tome da riješimo jednog kvalitetnog sponzora, sve bi uskoro trebalo biti gotovo, zaključio je Livio Tončinić.

Autor: Marko Babić