Ljubo Travica: Briga o djeci nam je najvažnija

Objavljeno: Ponedjeljak, 16 Travanj 2018 22:43 Autor: M. G.
Volleyteam Camp, najmasovniji odbojkaški kamp u Hrvatskoj Volleyteam Camp, najmasovniji odbojkaški kamp u Hrvatskoj Foto: volleyteam.org

Ovog će ljeta, sedmi put po redu, Volleyteam Camp otvoriti svoja vrata mladim zaljubljenicima u odbojku. Najpopularniji odbojkaški kamp u regiji okupit će odbojkaške nade u Poreču od 24. lipnja do 6. srpnja u dva termina.

Za mlade sportaše od 9 do 18 godina starosti ove se godine brine stručni stožer od čak 18 trenera iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Italije, a pod budnim okom Ljube Travice - osnivača i supervizora Volleyteam Campa.

Q Kako izgleda dnevni ritam polaznika kampa? Postoji li i slobodno vrijeme?
A Ritam jednog radnog dana na kampu je osmišljen tako da se što više vremena posveti radu djece na svim tehničkim elementima odbojkaške igre, dok se istovremeno vodi računa da slobodno vrijeme, kojega nema previše, djeca provedu u druženju, na kupanju u moru ili nekoj drugoj igri i zanimaciji. Trenira se dva puta na dan po dva sata tako da je obim rada puno veći nego onaj na koji su naučili u svojim klubovima. Na takav način ostavljamo najbolje utiske o radu kampa stavljajući naglasak da se u kratkom vremenu uz trud i rad te većim brojem sati treniranja može popraviti njihova odbojkaška tehnika. Rezultat toga je još veći motiv i želja za treniranjem prilikom povratka u matične klubove gdje će, nadamo se tomu, prenijeti svoja iskustva i pozitivne utiske s Kampa.

Q Budući da iz godine u godinu raste broj polaznika kampa, povećava li se i broj odgovornog osoblja zaduženog za dnevne treninge?
A Da, svakako. Sve je veći broj učesnika u radu Kampa koji nas obavezuju da iz godine u godinu povećavamo broj osoblja koje se brine o stručnom  radu kao i organizacijskom dijelu. Ove će godine s nama biti čak 18 trenera iz regije.

Q Svakog roditelja će zanimati kontrolira li itko djecu u hotelskim sobama prije spavanja? Vodi li itko brigu o djeci za vrijeme njihovog slobodnog vremena?
A Briga o djeci nam je jako važna stvar. Naša obaveza i dužnost prema roditeljima jako su velike zato se trudimo da oni budu potpuno mirni kada šalju djecu na naš kamp te mogu imati potpuno povjerenje u nas. Tome u prilog ide činjenica da se jako veliki broj djece vraća na kamp, a uz to povlači i svoje prijatelje.

Q Trebaju li djeca sa sobom imati i iskaznicu zdravstvenog osiguranja? Jesu li polaznici korisnici ikakvog osiguranja od ozljeda i slično?
A Djeca trebaju imati sa sobom zdravstvenu iskaznicu. Unatoč standardnom zdravstvenom osiguranju kojeg imaju, dodatno osiguravamo svako dijete za vrijeme kampa. A svakako najbitnije je da imamo fizioterapeuta i dežurnog liječnika na raspolaganju.

Q Mogu li se u kamp prijaviti polaznici bez ikakvog prethodnog odbojkaškog znanja?
A Svake godine imamo djece koja se tek po dolasku u Poreč po prvi put  upoznavaju s našim sportom iako je najveći broj djece koja već prakticiraju odbojku u svojim klubovima. 

Q Jesu li polaznici podijeljeni po starosnim skupinama? Koje je najmlađe godište koje se može prijaviti za boravak i treninge u Poreču?
A Polaznici su podjeljeni isključivo po njihovim tehničkim kvalitetama koji se utvrđuje na prvom treningu kampa a prijavljuju se djeca od 9 do19 godina starosti. Međutim, imali smo i mlađih koji su se jako lijepo ukopili i bili pravi ljubimci cijele grupe.

Q Imaju li djeca dovoljno kvalitetne i obilne obroke?
A Svake godine provodimo ankete među djecom za sve što se događa na kampu jer želimo na taj način poboljšati svaki segment kako bi djeca bila što zadovoljnija. Na kvalitetnu prehranu se stavlja veliki naglasak. Primjedbe od prošle godine riješili smo u najkraćem kraćem roku. 

Q Što je od opreme potrebno spremiti djeci prije polaska u Poreč?
A Na našoj web stranici postoje upute o svemu tome i još dosta odgovora na pitanja koje interesiraju sve potencijalne polaznike. Kao i svake godine do sada, osiguravamo nekoliko sportskih majica za trening, no i pored toga treba uzeti sve ono što može ustrebati za jedan tjedan dana boravka na sportskom kampu.