Intervjui

Maja Poljak: Želim s Hrvatskom na OI 2016. u Rio de Janeiru!!

Autor: Nedjelja, 25 Kolovoz 2013
Maja Poljak Maja Poljak Foto: HOU
Maja Poljak za hrvatsku je reprezentaciju počela igrati još u prošlom stoljeću. Vrhunsku međunarodnu konkurenciju prvi put iskusila je još 1999. godine, kad je kao tinejdžerica zaigrala na Svjetskom kupu u Japanu.

U sljedećih 14 godina ostavila je snažan pečat u nacionalnom dresu, te hrvatskim, talijanskim i turskim klubovima za koje je nastupala. Posljednje dvije sezone iskusna srednja blokerica branila je boje turskog prvaka Eczacıbaşıja. A nakon kratkog odmora od klupske sezone Maja se kao i toliko puta dosad u karijeri odazvala pozivu izbornika i priključila pripremama reprezentacije u Mariboru.

Kako se nosite s treninzima u Mariboru?
- Već sam pomalo na izmaku, počela sam razmišljati i sportskoj penziji. Međutim, moje sportske ambicije nisu još sasvim ispunjene, u suprotnom ne bismo razgovarali ovdje u Mariboru.

Propustili ste neke treninge, je li ozljeda sada sanirana?
- Nažalost, godine uzimaju danak. Imala sam problema s leđima, više od tjedan dana nisam trenirala i to baš u trenutku kad smo krenuli s trenažnim procesom. Počela sam ozbiljnije trenirati sa suigračicama i nadam se da će do Europskog prvenstva sve biti OK.

Jeste li zadovoljni uvjetima za pripreme u hotelu Draš podno Pohorja?
- Moram pohvaliti naše domaćine, uvjeti su zaista super, od smještaja, teretane, dvorane, pa do prehrane. Nemam zamjerki.

Sastav hrvatske reprezentacije doima se bitno jačim nego prethodnih sezona?
- Okupile su se zaista sve pozvane cure i nadam se da ćemo postići dobar rezultat na europskom smotri.

Što bi za Vas značio dobar dobar rezultat?
- Nisam osoba za prognoze. Mislim samo da moramo zaigrati bez presinga i imperativa, te mlađim reprezentativkama pružiti priliku da se iskažu i napreduju.

Možda biste s tim mlađim kolegicama mogli nastupiti i na sljedećim Olimpijskim igrama?
- Potpisujem! Olimpijske su igre san svakog sportaša i one su jedina bolna točka moje karijere. Iskusila sam sva ostala velika natjecanja, ali ne i OI. Voljela bih u hrvatskom dresu nastupiti na olimpijskom turniru.

Bilo bi lijepo oprostiti se od odbojke na OI u Rio de Janeiru?
- Definitivno! Dalek je put do Brazila, ali ako me zdravlje posluži... - optimistično je naš razgovor u Mariboru zaključila Maja Poljak.

Izvor: HOU