Marcella Šaini: Svi razmišljamo samo o prolasku grupe

Objavljeno: Srijeda, 20 Rujan 2017 15:55 Autor:
Marcella Šaini: Svi razmišljamo samo o prolasku grupe Foto: Facebook/Marcella Saini

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija stigla je u Baku gdje se odigrava Europsko Prvenstvo. Zbog toga, porazgovarali smo s Marcellom Šaini, reprezentativkom koja dolazi iz Rovinja.

Marcella je karijeru započela u Rovinju da bi sa 16 godina krenula put Osijeka gdje potpisuje prvi profesionalni ugovor, ali tamo ostaje tek polusezonu jer joj stiže poziv koji se ne odbija – onaj zagrebačke Mladosti.

Nakon dvije sezone, vraća se u Istru, u redove Poreča gdje također ostaje dvije godine da bi se s 21 godinom otisnula u Francusku, najprije godinu dana u Albi, a onda još toliko u Romansu. Uslijedila je grčka epizoda u Markopoulo da bi posljednji angažman imala u belgijskom Charleroiu.

I ovog ljeta stigao je poziv za seniorsku reprezentaciju: “Prvi put sam debitirala za izabranu vrstu s 15 godina, kao kadetkinja, a onda sam pozivana i u juniorsku sljedeće tri godine. I tada je bila čast, ali poziv na seniorske pripreme za EP su stepenica više”, rekla je dobro raspoložena Šaini koja se javila iz azerbejdžanskog glavnog grada.

Promjena izbornika deset dana prije prvenstva nije uobičajeno: “Bilo je to veliko iznenađenje za svih, ali svi smo profesionalci i vrlo smo se brzo vratile na natjecateljski dio. S obzirom na to da je struka iz Saveza reagirala veoma brzo, nastavili smo normalnim tokom s pripremama za EP.”

Novi izbornik je Igor Lovrinov, a Marcella ima za njega samo riječi hvale: “U ovako kratkom vremenu što je s nama, trener Lovrinov radi optimalno u ovom trenutku za postizanje dobrog rezultata na EP. U ovom trenutku svi razmišljamo samo o jednoj stvari, a to je prolazak grupe i kvalifikacije za drugi krug. Zajednički idemo korak po korak, i utakmicu po utakmicu”, zaključila je Šaini.

Podsjetimo, reprezentacija prvu utakmicu igra 22. rujna protiv Bjelorusije, a dan kasnije protivnice će im biti odbojkašice Gruzije. Posljednju utakmicu u skupini Hrvatice igraju protiv Italije 24. rujna. Prvoplasirana ekipa iz skupine ulazi direktno u četvrtfinale, a druga i treća momčad ulaze u playoff iz kojih pobjednici ulaze među osam najboljih. 

Autor: Elvis Uravić/istrasport.eu