Milorad Krunić: Na dobrom smo putu

Objavljeno: Srijeda, 25 Ožujak 2015 09:54 Autor:

Mladost Marina Kaštela regularni dio sezone završila je na 2. mjestu. Kako je sezona odmicala igrali su sve bolje, radi toga imaju puno razloga za optimizam pred početak doigravanja. Prije starta kratko smo porazgovarali s trenerom ekipe Mladost Marina Kaštela, Miloradom Krunićem.

Krenimo s kratkim osvrtom na regularni dio sezone. Ušli ste u sezonu s nekim pojačanjima, unatoč tome niste pred sebe stavili neki imperativ, cilj je bio ostvariti što bolji plasman u kupu i prvenstvu, na kraju ste regularni dio sezone završili na 2. mjestu, a primjetno je da ste drugi dio prvenstva odigrali najbolje od svih?

- U sezonu smo ušli u malo izmjenjenom sastavu u odnosu na onu ranije. Otišle su Runjić, Bašelović, Jozić i Todorović, došle Uljević, Barić, Bilić, Bučević. Uz malo oscilacija koje su normalne došli smo do mini lige u kojoj smo pokazali pravo lice. Za sve to je trebalo vremene, rada i strpljenja. 

Spomenite igračice koje su najviše napredovale ove sezone, koje su se afirmirale, tko je izrastao u vođu ekipe, čime ste najviše zadovoljni?

- Najbitnije od svega je da su sve igračice napredovale i da to pokazuju i u igri, i na treninzima. Svakome se može dogoditi loš dan, ali tko želi da vidi, vidi ovo što sam rekao. Moja ekipa nije limitirana visinom, nismo klub koji muku muči s novcima i jedino nam treba vremena da se još neke kockice poslože. U prvoj mojoj godini smo igrali finale, u drugoj finale kupa, što znači da smo na dobrom putu.

Sudeći po zadnjim rezultatima ekipa start doigravanja čeka u odličnoj formi, pobjedama je vjerujem naraslo samopouzdanje, prvi protivnik je ŽOK Nova Gradiška, radi se o ekipi koja bi mogla biti neugodan protivnik, početkom sezone u kupu su namučili Mladost, jasno da ste favorit, šta očekujete od tih utakmica u kojem će protivnik igrati bez ikakvog pritiska i iznimno motiviran da vas zaustavi, za njih ste prvi favorit za naslov ?

- U play-offu idemo na Novu Gradišku, pokazali su da nisu slučajno prva ekipa druge skupine, imaju "glavu i rep" i mogu biti jako neugodni. Za nas je najbitnije da smo svi zdravi i da tako ulazimo u play-off , a Gradišci želimo što bolje rezultate naredne godine u prvoj ligi, jer mislim ako ostanu u ovom sastavu da će odmah ući u prve četiri ekipe. 

 Tko je po vama prvi favorit doigravanja, tko bi mogao pomrsiti račune favoritima, kratko vaša očekivanja za kraj razgovora ?

- Što se tiče favorita za osvajanje lige vrlo je nezahvalno prognozirati, i u četvrtfinalu, i u polufinalu, i finalu favorit je onaj tko dobije prvu utakmicu. Ove godine smo svi pokazali da svatko svakoga može dobiti i kući, i u gostima. Ne bih priču svodio na Mladost, Poreč i nas već bi tu uključio i par Rovinj-Vibrobeton, jer i oni sigurno imaju kvalitete i svoju računicu da se uključe u borbu za naslov prvaka Hrvatske.

Autor: M. Gojak