×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 150
Intervjui

Miodrag Stojaković: Imamo mladu, dobru, ali neiskusnu ekipu

Autor: Četvrtak, 12 Rujan 2013
Zadržali smo kostur prošlogodišnjeg prvog sastava . . .

Zadržali smo kostur prošlogodišnjeg prvog sastava, Miloš – Novosel – Žužić, pa će uz ostatak ekipe i pridodane mlađe snage to biti i dalje dobra ekipa, kaže Stojaković.

Kako bi lijepa priča koju su sjajno odrađenom proteklom sezonom u prvenstvu Hrvatske i Kupu ispisale odbojkašice Poreča imala uspješan nastavak, u klubu si nisu dali previše mjesta opuštanju i raspuštanju, već su praktički nakon samo nekoliko tjedana odmora igračice u stalnom pogonu i tempiraju formu koja bi za početak nove sezone Prve A lige i europskih obaveza trebala biti na optimalnoj razini. Bez obzira na vrućinu, zov mora i ljetnog ugođaja, odbojka je igračicama bila jedan od obaveznih dnevnih zadataka.

- Kad imaš mladu ekipu jedina šansa da uspiješ je da igračice stalno i što više treniraju. Stoga nismo niti radili neku preveliku pauzu nakon završenih prošlosezonskih obaveza. Već početkom kolovoza počeli samo s radom u dvorani, a i prije toga radili smo dosta vani na kondicijskoj pripremi. No, zbog sezonskih radnih obaveza većine igračica treninzi su im bili obavezni, ali više individualni i prilagođeni njihovom rasporedu, tako da praktički tek posljednji tjedan radimo stalno kompletni – rekao trener porečkih odbojkašica Miodrag Stojaković.

Domaće snage

Usprkos visokom nivou natjecanja i uspješnosti, ljeto još uvijek nije razdoblje kad na vrata kluba kucaju velika pojačanja i nude svoje usluge, već je nekako tradicionalno to vrijeme opraštanja od nekih igračica koje prvenstveno zbog studiranja odlaze u drugu sredinu, a na njihovo mjesto dolaze igračice iz mlađih kategorija.

- Mi nismo u mogućnosti dovoditi neka velika pojačanja. Kao i uvijek se moramo okrenuti svom domaćem igračkom kadru kojega, na  sreću, zahvaljujući dobrom radu u mladim kategorijama još uvijek imamo. Ovoga su nas ljeta napustile Nika Mostahinić, Laura Sumić i Arijana Musić koje nastavljaju školovanje u drugim sredinama, te Rene Šain koja će igračku karijeru nastaviti u Francuskoj. Ipak, zadržali smo kostur prošlogodišnjeg prvog sastava, Miloš – Novosel – Žužić, pa će uz ostatak ekipe i pridodane mlade snage to biti i dalje dobra ekipa. Naš su uspješan rad prepoznale i neke druge sredine.

Prijelazni rok

Tako je iz Osijeka u naše redove stigla dizačica, kadetska i juniorska reprezentativka Vedrana Jakšetić koja je, uz također pridošlu mladu Vanju Lukšić, mogu slobodno reći, trenutno najbolje što Hrvatska ima na toj poziciji u tim godištima – veli porečki strateg. Dolaskom mladih igračica izvana ispunjava se želja  kluba da postanu još prepoznatljivija i poželjnija destinacija za mlade igračice željne napredovanja u zdravoj, pozitivnoj sredini. Nadaju se i da dolaskom dviju perspektivnih igračica nije završena ovoljetna priča oko kompletiranja redova. Postoje neke indicije da bi u porečke redove mogla sletjeti još pokoja igračica.

- Prijelazni rok još traje i  postoje neki kontakti s još nekoliko igračica s ovog područja, treba sačekati i vidjeti kako će se stvari odvijati. Jedino što znam je da ćemo opet imati mladu ekipu, veoma dobru, ali neiskusnu, i  moramo se s time što uspješnije nositi. Zato je važno što bolje se pripremiti za ono što nas očekuje. Pored prvenstva gdje je lanjski uspjeh veliki izazov, igranje u Europi velika je čast i obaveza za koju moramo biti spremni zaključio je Stojaković.

 

Izvor: Mladen PILAT, Glas Istre