Samanta Fabris: Nadam se što bržem povratku na teren

Objavljeno: Srijeda, 18 Listopad 2017 23:09 Autor:
Samanta Fabris Samanta Fabris Foto: HOS

Nema dugo završilo je Europsko prvenstvo, a već znamo protivnike koji nas očekuju na kvalifikacijama za slijedeće EP 2019. godine koje će se igrati u Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Češkoj. Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija igrati će u skupini B sa Švicarskom, Austrijom i Albanijom.

Razgovarali smo s našom kapetanicom Samantom Fabris, koja se u Italiji oporavlja od ozljede palca lijeve ruke.

Saznali smo koje nas reprezentacije očekuju u kvalifikacijama, može li se Hrvatska plasirati na EP 2019. godine?

-Ovo su sve reprezentacije definitivno kvalitetom ispod nas. Isto tako treba vidjeti koje će se igračice pozvati i odazvati u reprezentaciju, puno toga ovisi u kojem ćemo rosteru igrati kvalifikacije. Mislim da ne bi trebalo biti nikakvih problema i da ćemo izboriti plasman na EP 2019. godine.

Krenula je nova klupska sezona, kako si se snašla u novom klubu?

-Za sada je sve odlično. Iako je početak sezone, stvarno nemam ni jednu zamjerku, organizacija u klubu je vrhunska. Treniramo jako dobro, moje suigračice su odlične i ne preostaje nam ništa drugo nego napraviti neke jako dobre rezultate.

Svaki klub ima neka očekivanja i ciljeve na početku sezone, koju su vaša?

-Moja klupska očekivanja u ovoj sezoni s ovom ekipom su dosta velika, mislim da možemo puno toga napraviti. Moj klub Imoco Volley CONEGLIANO u posljednje dvije godine dosta je toga osvojio, a prvi cilj nam je osvojiti Superkup koji se igra 01. studenog.

Krenula je i CEV Liga prvaka, u prvoj utakmici pobijedili ste mađarskog prvaka klub BRSE s 3:0; tebe nažalost nismo mogli gledati na terenu.

-Nažalost nisam mogla igrati prvu utakmicu LP koju smo odigrali jučer u Mađarskoj. Ozlijedila sam palac na lijevoj ruci, puknuo mi je  par dana prije prve prvenstvene utakmice. Jučerašnji rezultat bio je očekivan, mislim da smo kvalitetom gledajući roster stvarno klasa iznad njih. Sada se želimo koncentrirati na uzvratni susret, koji se igra u subotu i izboriti drugi krug.

Kada ćemo opet gledati Samantu na terenu?

-Nadam se povratku na teren što prije, budući da je ozljeda palca mogu trenirati neke segmente igre. Svakodnevno sam u teretani i trudim se da ne ispadnem iz forme. Željna sam igre, tako da se nadam da ću se što prije priključiti ekipi.