Intervjui

Sanja Popović: Voljela bih jednog dana ponovo zaigrati u Rijeci

Autor: Četvrtak, 10 Siječanj 2013
Riječka odbojkašica Sanja Popović tekuću sezonu odrađuje u Poljskoj, točnije nosi dres Bank BPS Muszynianka Fakro Muszyne.

Riječka odbojkašica Sanja Popović tekuću sezonu odrađuje u Poljskoj, točnije nosi dres Bank BPS Muszynianka Fakro Muszyne. Nakon što je igrala u Italiji, Turskoj, Južnoj Koreji i Češkoj, Riječanka je novi angažman pronašla na dalekom jugu Poljske. Dojmovi?

- U Poljskoj je stvarno super, osim što nisu baš dobro cestovno povezani tako da najkraćeputovanje traje pet sati, a najduže oko 14 sati i to je baš iscrpljujuće. Živim u malom selu i jedino što se može raditi jest trenirati i spavati što u biti i nije nista novo za profesionalnog sportaša, ustvrdile je Sanja Popović.

Bank BPS Muszynianka Fakro Muszyna je u posljednjoj utakmici pobijedila Tauron MKS Dąbrowa Górniczu, a Sanja je upisala 19 poena.Fakro Muszynat trenutno drži drugo mjesto u prvenstvu 

- Liga je jaka i totalno nepredvidljiva, znači i ona posljednje plasirana ekipa može pobijediti ekipu koje je rangirana u prva tri mjesta. Zadovoljna sam s time jer nije monotono i igra se stvarno lijepa i kvalitetna odbojka. Imamo jako dobru ekipu koja je sastavljena od mnogo sadašnjih i bivših poljskih reprezentativki. Tehničarka talijanka Valentina Serena, te mlada talentirana belgijanka Helene Rousseaux su uz mene strankinje u ekipi, dodala je riječka odbojkašica.

- Odbojka je vrlo popularna i jako dobro popraćena u Poljskoj, dvorane su stalno pune, a navijači su pristojni i uljudni. U Ligi prvaka smo igrale dobro,imale smo poprilično tešku skupinu gdje je favorit na papiru bila ekipa Dinamo Moskva, no svih nas je neugodno iznenadila ekipa iz Lokomotiv Baku koje je pobijedila i nas i Dinamo te su se stvari zakomplicirale. Nažalost, nismo prošle skupinu iako smo trebale s obzirom na kvalitetu i dobru igru te čak i broj sakupljenih bodova, no promjena pravila ove sezone nam nije donijela sreću, Sada igramo CEV kup i izvukli smo teškog protivnika iz "susjedstva", poljsku ekipa Bielsko Biala koja ima izvrsnu ekipu i veliku odbojkašku tradiciju, ustvrdila je Sanja koja se tako smjestila na samom jugu Poljske.

- Sedam kilometara od granice sa Slovačkom. Snijeg pada skoro pa svaki dan. Ovdje živi 4.950 stanovnika kada se pribroje i okolna sela. Gradić u blizini je poznato spa i wellness mjesto. Hrana je slična našoj slavonskoj kuhinji, dakle dosta teška, ali pošto imamo samo jedan restoran u ovom selu i nije baš da uživam u poljskj hrani, dodala je Sanja koja već godinama igra u inozemstvu.

Nema sumnje da bi je svi, prije ili poslije, ponovo rado vidjeli u dresu Rijeke.

- Kao prvo čestitam curama i treneru Igoru Lovrinovu na osvojenom Kupu unatoč svim problemima. Željna sam još inozemnog iskustva i želim igrati na što višem nivou je moguće. Naravno da bi se htjela jednog dana vratiti u Rijeku, ali čitajući koliko problema imaju još mi nije vrijeme, zaključila je Sanja Popović.

Autor: Marko Babić