Travica: 'Nadam se da ćemo se vratiti uzdignute glave!'

Objavljeno: Četvrtak, 05 Listopad 2017 00:15 Autor:
Ljubo Travica, trener odbojkaša HAOK Mladost Proenergy Ljubo Travica, trener odbojkaša HAOK Mladost Proenergy Foto: odbojka.hr

Prošli vikend započeli su europski susreti naših najboljih klubova, a Superkupom u Kaštel Starom započinje hrvatska odbojkaška sezona. Ljubo Travica, trener HAOK Mladosti Proenergy, podijelio je svoja razmišljanja uoči susreta Zagrepčana i Kaštelana u prvoj domaćoj utakmici sezone – hrvatskom  Superkupu.

Mogu li odbojkaši sa Save ponoviti prošlogodišnji uspjeh?

 - Da, konačno je počelo... Za sve igrače pripreme su bile teške i duge ali želimo li nešto postići na europskoj i domaćoj sceni ne može biti drugačije. Iskreno se nadam da možemo i bolje, ali sigurno za to treba malo strpljenja i vremena. Vjerujem u svoju momčad.

Zagrepčanima ne nedostaje pobjedničkog mentaliteta, prošlog su se vikenda na europskoj sceni dobro pokazali. Što očekujete od susreta s dugogodišnjim rivalima - Kaštelanima?

- Pobjednički mentalitet nije lagano steći i popraviti u kratkom periodu, svi znaju da za to treba vremena, a prije svega grupa igrača koja je spremna maksimalno aplicirati u svemu što se od njih svakodnevno traži. Nadam da smo na dobrom putu, možda nam još nedostaje jedna karika u cijelom mozaiku. Iz ovog susreta se nadam da ćemo se vratiti uzdignute glave.

Sastav zagrebačke Mladosti prilično je izmjenjen u odnosu na prošlu godinu. Netom nakon Superkupa počinje prvenstvo. Kakva su očekivanja i planovi? Je li uigran novi sastav?

-Naravno da napadamo titulu koja već dugo vremena nedostaje  Mladosti sa Save, a za uigranost močadi ćemo morati još malo pričekati, iako iz tjedna u tjedan to ide sve bolje.