Subota, 20 Siječanj 2018

Velimir Liverić: Moji su igrači u posljednjim utakmicama od dječaka postali muškarci

Objavljeno Ponedjeljak, 10 Travanj 2017 11:31 Autor:
Velimir Liverić, trener odbojkaša Rijeke Velimir Liverić, trener odbojkaša Rijeke Foto: sportcom.hr

Odbojkaši Rijeke igraju sezonu za pamćenje. Nakon osvajanja trećeg mjesta Riječani su se plasirali u polufinale doigravanja gdje su u prvom susretu pobijedili Mladost u Zagrebu sa 3:0.

Utakmica je to o kojoj se neće moći dugo pričati, jer već u srijedu, 12. travnja od 19 sati Mladost stiže na uzvrat u Dvoranu mladosti.

- Odigrali smo najbolju utakmicu ove sezone. Tehničkih grešaka skoro da i nije bilo. Znali smo otkuda nam prijeti opasnost i to smo blokirali. Uglavnom, odigrali smo pravu mušku utakmicu, a ne više dječju uz maksimalan angažman i zalaganje. Bilo je napeto, setovi su završavali s malim razlikama, poen ili dva, izjednačeno do kraja. Rekli smo da idemo na pobjedu i to smo ostvarili, rekao je trener odbojkaša Rijeke Velimir Liverić.

Riječki odbojkaši tijekom sezone su se polako uspinjali u igri i rezultatima. Kako se prvenstvo bližilo kraju igra je bila sve bolja i bolja.

- Ja njih uvjeravam godinu dana da, iako obje Mladosti, zagrebačka i kaštelanska treniraju duplo više od nas, imamo neke prednosti i znamo neke stvari. I sada su u posljednjih sedam, osam utakmica postali od dječaka muškarci sa brkovima... Ili bez brkova! Igrali smo 12 utakmica ukupno sa obje Mladosti i u svakoj od tih utakmica smo bili blizu, nisu nas pomeli ni u jednoj. U svakoj smo igrali sve bolje i bolje, dodaje Liverić.

Bez obzira na pobjedu u prvom susretu u uzvrat Riječani kreću bez imperativa pobjede.

- Stojimo čvrsto na zemlji, rasterećeni smo, postigli smo puno. Odradit ćemo dva treninga i pokušat odigrati još bolje nego u Zagrebu. Bilo je nekih sitnih grešaka u obrani koje trebamo ispraviti. Očekujem jako dobru atmosferu u dvorani. Mogu garantirati da će odbojka biti super, nemamo straha od publike. Utakmicu ne moramo dobiti, s tim se ne treba opterećivati, moramo samo dobro odigrati, zaključio je Liverić.

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter. Budite u toku s našim vijestima i proizvodima iz Webshopa.

captcha 

Ne šaljemo spam poruke!