Intervjui

Željko Bradarić: Da smo imali ovu ekipu na početku sezone, borili bismo se za doigravanje

Autor: Utorak, 12 Ožujak 2013
Željko Bradarić s odbojkašicama Kostrene Željko Bradarić s odbojkašicama Kostrene Foto: Sandro Donda
Odbojkašice Kostrene pobjedom protiv Zagreba osigurale su ostanak u Prvoj ligi. Kako se sada daleko čini mjesec prosinac kada se spominjalo da će se glavna borba za ostanak u ligi voditi između Kostrene i Grobničana.

Odbojkašice Kostrene pobjedom protiv Zagreba osigurale su ostanak u Prvoj ligi. Kako se sada daleko čini mjesec prosinac kada se spominjalo da će se glavna borba za ostanak u ligi voditi između Kostrene i Grobničana. Upravo su iz redova grobničke ekipe Kostrenu pojačale Valentina Vrbanc i Mia Todorović, a ekipi se priključila i Jelena Savić koja je napustila Rijeku. Uslijedio je niz od šest pobjeda (Osijek, Cestorad, Zagreb, Grobničan, Šibenik, Zagreb).

- Pojačanja koje smo angažirali donijela su puno. S Valentinom Vrbanc smo dobili još jednog primača što je bilo najvažnije. S prijemom smo dobili nekakvu igru. S Jelenom smo dobili sigurnost, sada igra na poziciji dijagonale kako nema Sare Brčić. U polju odigra sve što treba, ako treba dignuti loptu i tu odigra, uz dobar servis. Mia Todorović i Janja Giaconi mijenjaju se na poziciji libera. Obje igraju dobro i svaka dobije jedan set u postavi. Zaslužile su jer obje igraju dobro na poziciji libera, ustvrdio je Željko Bradarić, trener Kostrene, kojem je ovo prvi samostalni trenerski angažman nakon odlaska iz Rijeke.

- To sada izgleda puno drugačije. Sve je krenulo od prijema. Prije smo gubili utakmice isključivo zbog lošeg prijema. Sada to dobro odrađujemo i odmah se otvara i napad kroz sredinu, imamo dodatnih opcija. Protiv Zagreba smo puno lopti prošli bez bloka, ustvrdio je trener Kostrene.

Na kraju ostaje žal da Kostrena nije ranije krenula u ovaj niz budući da će u doigravanje za prvaka ući jedan Cestorad kojega je Kostrena na domaćem parketu prije mjesec dana pobijedila 3:1.

- Kako smo igrali protiv Cestoaad vjerujem da bismo mogli uhvatiti doigravanje u ovom sastavu. Da je bila ova ekipa na okupu, onda bismo sigurno bili u borbi za jedno od mjesta koje vodi u doigravanje. I na početku sezone smo skupili solidnu ekipu, ali su nas ozljede spriječile. Od toga malo što smo imali, nismo mogli računati na Teu Kružić i Dariju Gajić, a i Sara Brčić je imala problema s leđima, zaključio je Željko Bradarić.

sportcom.hr