Transferi

Igor Šimunčić novi trener odbojkaša Salonita

Nakon dvije sezone provedene na klupi austrijskog VCA Amstetten Niederösterreich bivši hrvatski izbornik Igor Šimunčić potpisao je dvogodišnji ugovor sa slovenskim Salonitom Anhovo.

- Salonit Anhovo osvojio su 5 naslova državnih prvaka i 8 puta Kup Slovenije. Kao igrač sudjelovao sam u osvajanju dvije titule državnih prvaka i dva osvojena Kupa. U  devedesetim godinama pod vodstvom našeg Dragutina Šukera dva puta smo ušli u zadnjih 8 ekipa u Ligi Prvaka sa sjajnom generacijom (Gregor Jerončič, Miklavc, Čuturič, Pezelj, Šimunčić, Bašelović, Zorica...), kratko nas je u povijest kluba uveo Igor Šimunčić.

O svom novom mjestu boravka bivši hrvatski izbornik ima samo riječi hvale:
- U malom mjestu Kanal živi 1200 ljudi, a odbojka im je doručak, ručak i večera. Na utakmicama bude puna dvorana sa 700-800 ljudi.

Posljednjih godina budžetom ne prate dominaciju ACH Ljubljana, donekle i Calcit Kamnika, tako da je to pretežno borba za treće mjesto ili mjesto u nekom eurokupu, što je izboreno i ove sezone pod vodstvom Andreja Urnauta koji je nakon završetka sezone potpisao za ACH Ljubljana.
Momčad za iduću sezonu je još u slaganju, no očekivanja su slična, plasman u polufinale play-offa i na Final Four Kupa te što duži ostanak u Challenge Cupu.
Iduće sezone, izuzev odbojkaša ACH Ljubljana i Calcit Kamnika koji su radi financijske sigurnosti priča za sebe, ostatak lige je izjednačen (Salonit, Maribor, Murska Sobota, Hoče, Triglav Kranj...) te će se boriti za preostala dva mjesta u prve četiri ekipe.

- Slovenska je odbojka, kao i liga vrlo kvalitetna, puna mladih modernih igrača željnih dokazivanja tako da je svaka utakmica teška i nema lakih utakmica i protivnika kroz cijelu sezonu. U svakom slučaju, osobno sam izuzetno zadovoljan i sretan što se vraćam u klub bogate tradicije i rezultata kojima sam dijelom i sam pridonio, a nadam se da ću bar djelomičan trag dobrih rezultata ostaviti i kao trener.Na kraju krajeva, postati trener trećeplasirane ekipe u zemlji aktualnog viceprvaka Europe velika je čast za mene, a trebala bi biti i određeno priznanje za cjelokupnu hrvatsku odbojku, zaključio je Šimunčić.