Ponedjeljak, 23 Listopad 2017

Miloš Prokopić vraća se u Italiju, iduće sezone u Firenci

Objavljeno Srijeda, 14 Lipanj 2017 13:09 Autor:

Hrvatska reprezentativka, 31-godišnja Ivana Miloš Prokopić od sljedeće sezone ponovno će igrati u Italiji. Nakon tri godine u Turskoj, dvije u dresu Burse i jedne u dresu Nilüfer Belediyespor u nadolazećoj sezoni srednja blokerica Hrvatske nosit će dres Bisontea iz Firence.

Nakon tri godine u Turskoj, dvije u dresu Burse i jedne u dresu Nilüfer Belediyespor u nadolazećoj sezoni srednja blokerica Hrvatske nosit će dres Bisontea iz Firence. Vraća se Ivana u Italiju, gdje je prije odlaska u Tursku igrala u sezoni 2012/2013 za Forli, te u sezoni 2013/2014 za Novaru. Italija polako vraća primat najbolje svjetske odbojkaške lige, koji je dugo imala. Prvenstvo je vrlo izjednačeno, a nekoliko klubova u nedavno završenoj sezoni je ravnomjerno konkuriralo za naslov, koji je na kraju pripao Novari. Bisonte za koji će igrati naša reprezentativka u protekloj sezoni osvojio je 9. mjesto, a u četvrtfinalu doigravanja ispao je od Conegliana koji je bio prvi favorit za naslov. 

Za čitatelje odbojka.hr portala Ivana je podijelila svoje prve dojmove iz Firence i očekivanja u novom klubu:

- Prvi dojmovi su odlični, klub je u Firenci, gradu u kojem bi svatko želio živjeti. Jednostavno je predivna i s te strane sam već očarana. Upoznala sam predsjednika i sponzora, vlasnika Il Bisontea i s njima sam ugodno iznenađena, pogotovo koliko drže do toga da klub bude kao jedna velika obitelj. Trener je odličan, Marco Bracci bivši pomoćni trener talijanske reprezentacije i veliko ime talijanske muške odbojke. Ne sumnjam u njegovo znanje i čast će mi biti raditi s njim.  Sama ekipa je odlično posložena. Očekivanja su su da budemo kao prošle sezone, a sve iznad toga je veliki uspjeh. Nadam se ipak da ćemo rezultatski biti puno bolje nego lani. Želim da me zdravlje posluži i da mogu dati svoj maksimum kroz cijelu sezonu. U Italiji se dobro radi, puno bolje nego u Turskoj tako da sam se jednostavno zaželjela malo drugačijeg treniranja i voljela bi izvuć maksimum svog potencijala. Puno sam iskusnija,  znam što mi treba u igračkom pogledu, a to nažalost više u Turskoj nisam mogla pronaći. Il Bisonte Firenza je po meni idealan klub za mene u svim pogledima, osjećam ovdje dobru sredinu i ne mogu dočekati da se ponovno vratim i krenem s treninzima.

Za kraj reprezentacija, World Grand Prix je pred vratima, koji su tvoji planovi za ljeto:

- Moji planovi za ljeto su radni, iako ne idem na Grand Prix s curama, imam puno toga za odraditi, neke sitne tegobe koje vučem iz sezone i taman ću biti spremna do Europskog prvenstva, nadam se u punoj snazi. 

 

 

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter. Budite u toku s našim vijestima i proizvodima iz Webshopa.

captcha 

Ne šaljemo spam poruke!